Založ si blog

Nárast utečencov a súvislosti !

Nárast utečencov v západnej Európe z islamských štátov a s tým spojené problémy sú dôsledkom kolonizácie. Príliv utečencov do západnej Európy pokračoval v období povojnovej konjuktúry/lacná pracovná sila na neatraktívne práce/ a zintenzívnil sa pod vplyvom nepokojov iniciovaných fin.       elitou západných štátov. Enormnému prílivu utečencov došlo v nedávnej minulosti z dôvodu             vedenia agresívnych vojen západom,s cieľom ovládnutia prírodných zdrojov v Afrike a pred. Ázii.   Státisíce obetí  v Iraku,Afganistane,Líbyi,Sýrii,Juhoslávii a ďalších štátoch sú toho dôkazom           a pre civilizáciu mementom ! Utečenci, ktorí stratili svoje domovy a žijú v obave o svoj život zaplavujú Európu s nádejou prežitia.

Títo utečenci sú v prevažnej miere jednoduchí ľudia, na nižšom stupni spoločenského rozvoja,       inej kultúry a náboženského vyznania. Toto sú predpoklady , aby časť  tejto populácie bola zneužívaná  na náboženský fanatizmus a intoleranciu!Naviac u tohto etnika je vysoká pôrodnosť, čo je otázkou, keď budú majoritnou časťou populácie v Európe. Masový príliv utečencov môže       byť taktiež zdrojom šírenia nebezpečných chorôb .Je pravdepodobné,že počet islamistov  bude     narastať aj v krajinách východnej Európy / sú už také zámery/ čo bude ďalšou podpásovou ranou   východným krajinám po tzv. zamatovej revolúcii !  Po najväčšej zlodejine 20 storočia- privatizácii   / ako to nazval M. Zeman / sa to sľubované „modré z neba“ akosi nedostavuje. Je tu vysoká           nezamestnanosť, veľa bezdomovcov,rozpad priemyslu, poľnohospodárstva,čím sa znížila potravinová sebestačnosť pod 50% . Zadĺženosť každého občana v SR /vrátane kojencov/ je vo   výške 8 000 Eur a údaje o zadĺženosti ČR nemám k dispozícii. To staré Rímske : „Zadĺž ho a bude zotročený“ je stále aktuálne ! Ak zoberieme priemernú výšku reálnej mzdy a dôchodkov /pri   dosahovaní 80 %-tnej produktivite / v porovnaní so západom,je po 25 rokoch smiešne nízka .         Uviedol som iba časť tém z ekonom. oblasti a iné problémy, ako úpadok morálky,vzostup drog.       scény,nárast kriminality a ďalšie nebudem rozvádzať .

Uvedené skutočnosti v ekonomickej oblasti sú dôkazom toho.že západ si bol vedomý prichádzajúcej krízy a predpokladal, že ovládnutím východnej Európy,sa podarí hospodársku krízu zastaviť. Konzumný životný štýl západnej civilizácie a chamtivosť fin. elít však boli príčinou, že sa   nenaplnili tieto očakávania. Ďalší vývoj potvrdil,že kríza je opäť tu a svetoví aktéri naplánovali         ďalšiu akciu ako si zabezpečiť ďalší zdroj príjmov a krok k svetovláde.Objektom ich záujmu sa       stala Ukrajina, kde iniciovali puč/ napriek plánovaným voľbám/, ktorý prerástol do občianskej         vojny, ktorá môže eskalovať do nepredstaviteľných rozmerov. Kvalitná pôda,bridlicové horniny na frakovanie ropy,využitie Krymu  pre námornú základňu NATO a rozmiestnenie zbrojných systémov u hraníc RF bolo dostatočnou motiváciou pre finančné elity. Európski politici ,Európska   komisia a parlament sa nevedia rázne postaviť proti takému postupu zo strany USA a vystupujú     v roli servilných lokajov.

Čo sa týka najnovších utečencov, sú to ľudia v katastrofickej situácii, stratili domov a umierajú od hladu. Európski politici sú tak arogantní,že utečencov chú rozdeliť aj do krajín východnej Európy     hoci tieto sa nepodieľali na agresívnych vojnách v Afrike a pred. Ázii. Z tohto dôvodu nenesú vinu na tomto stave a ani ekonomicky na tom  neprofitovali ! Kto zapríčinil biedu týchto ľudí nech nesie za tieto antihumánné činy morálnu a ekonomickú zodpovednosť! Stručne povedané,na ťahu má     byť západná Európa a USA.

V posledných dňoch zarezonovala správa,že vláda ČR odsúhlasila prijatie prvého kontingentu       utečencov na svoje územie. S týmto postojom nesúhlasil politik pán Tomia  Okamura, z dôvodov,   že toto etnikum môže byť v budúcnosti rizikom na destabilizáciu pomerov strednej Európe.             K tomuto postoju ho inšpirovala terajšia spoločenská klíma v Západnej Európe, kde časť tohto etnika sa neprispôsobila európskému životnému štýlu, zvyklostiam,tolerancii a nepokladá náboženstvo za svoju súkromnú záležitosť.                                                                                           Pánovi Okamurovi by so poradil,aby vyzval politikov presadzujúcich tento zámer , že sa zaviažu     v prvej etape umiestniť utečencov vo svojich súkromných obydliach a začali s ich prevýchovou !   Ak budú utečenci prevychovaní,môžu byť začlenení do českej – majoritnej populácie a začiatok       multikulturalizmu bude úspešný.

Poznamenávam, že do strednej a západnej Európy, začínajú prúdiť další emigranti a to z Kosova   ktorí požiadali maďarské úrady o prekročenie Schengenskej hranice, asi 60 000 osôb. Z tohto       vidieť, že Kosovským občanom sa taktiež nenaplnili podsúvané ilúzie o sladkom živote, zo strany podnecovateľov a masmédií .

Uplynulé obdobie presvedčilo veľa európanov, že došlo ku zlyhaniu multikulturalizmu , z čoho         vyplýva, že počet emigrantov možno minimalizovať stabilizovaním politickej a ekon. situácie           v dotknutých krajinách.Je najvyšší čas,aby svetové spoločenstvo, najmä západné štáty zriadili       peňažný fond a zabezpečili rozvoj týchto oblastí. Bolo by dôležité zvýšiť právomoci OSN voči         podnecovateľom nepokojov v týchto destináciách.

Záver- Dôsledky hospodárskej krízy, udalosti na Ukrajine,problém utečencov a nihilizácia v rade               odvetví v našej spoločnosti /a taktiež v ostatných štátoch vých.Európy / nemôžu vzbudzovať optimizmus u občanov strednej Európy ! Taktiež nie je zanedbateľná geopolitická         stabilita štátov a bezpečnosť občanov.

Je najvyšší čas, aby europani , konečne rázne povedali dosť aktérom vnášania riadeného chaosu do svetového spoločenstva a poplatným médiám

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Každý chce ísť do neba, ale nikto nechce umrieť !

21.10.2018

Aforizmus prenesený do politiky, takmer každý chce zmenu k lepšiemu, ale málokto niečo pre to urobí ! Väčšina občanov si praje sociálne spravodlivú spoločnosť, ale časť tejto väčšiny je v prípade volieb ľahostajná k tomuto presvedčeniu. Volí inak,alebo nepríde k voľbám. Po viacerých voľbách sú ľudia sklamaní, že nedošlo k zlepšeniu kvality života podľa ich [...]

Pripravili Sredoerópsku jar a rozbitie Vyšehrádskej skupiny štátov V4 ?

25.03.2018

Terajší vývoj v Európe prebieha podľa scénara svetovej finančnej oligarchie, čiže globálneho prediktora . Strojcom tohto vývoja ide o získanie svetovlády / NWO /, kontrolu nad prírodnými zdrojmi a nárast bohatstva chamtivých ľudí. Bezohľadné narastanie majetkovej nerovnosti medzi jedntlivcami,národmi a štátmi nemôže prebiehať do nekonečna,čo história potvrdzuje. [...]

Vážme si svetový mier a úsilie pre jeho udržanie !

23.01.2018

Rinčanie zbraňami naberá na intenzite a lokálne vojny podnecované globálnym prediktorom a finančnou oligarchiou môžu prerásť do svetovej vojny a zániku civilizácie. Motiváciou podnecovateľov lokálnych vojen je zavedenie svetovlády-NWO,ovládnutie energetických a nerastných zdrojov a nárastu ich bohatstva. Od II svetovej bolo v lokálnych vojnách pozabíjaných [...]

Západné Tatry, Baranec, mReportér

Patrí k tomu najkrajšiemu na Slovensku. Mohutný vrchol v Západných Tatrách je výzvou pre turistov

07.05.2024 05:00

Zábery, ktoré sa podarilo zachytiť mReportérke Ľubke Šeroňovej.

Izrael / Hamas /

Hamas súhlasil s návrhom o prímerí, ktorý je pre Izrael neprijateľný

06.05.2024 19:11, aktualizované: 22:53

Katar a Egypt už niekoľko mesiacov pôsobia ako sprostredkovatelia mierových rokovaní.

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť iba časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 213054x
Priemerná čítanosť článkov: 3044x

Autor blogu

Kategórie