Založ si blog

V zovretí smrteľného vírusu a jeho dôsledky !

       Článok naväzuje už na publikovaný príspevok dňa 5.03.14 na int. stránke Pravdy, v ktorom som vyslovil nádej, že vírusové ochorenie HIV, Ebola a ďalšie,dostane ľudstvo pod kontrolu.Znovu konštatujem, že najnebezpečnejší vírus je ľudská bezmedzná chamtivosť, ziskuchtivosť a lipnutie na peniazoch. Vírus spôsobuje narastanie majetkovej nerovnosti vo svete do takej miery, že 1% ľudí vlastní rozhodujúcu časť majetku na našej planéte a história nám potvrdzuje, že je to cesta do prepadliska . Chamtivosť sa stala hlavným zdrojom materiálnej a duševnej biedy ľudskej populácie Kapitalizmus, tento spoločenský systém vytvára podmienky na takúto výraznú majetkovú polarizáciu.  Krédo: “ Ži a dovoľ žiť druhému “ sa nerešpektuje, solidarita sa vytratila z myslí časti populácie a najmä protagonistom tohto spoločenského systému. Dovolím si konštatovať, že človek je živočíšny druh, ktorý hubí sám seba ! Vo zvieracej ríši predátori lovia hlavne preto aby ukojili hlad, ale človek chamtivý nemá stále dosť.                                                                                 Na koncentrácii majetku do rúk 1% ľudí sa podieľajú aj poplatní politici. K tomuto sa údajne vyjadril aj bývalý minister H.Kissinger, že až 90% politikov sa dá kúpiť ! Údaje z R 2013 uvádzajú, že korporácie pre lobistov v USA a Bruseli minuli okolo 550 mil dolárov. Pozastavenie,otázka : aký je rozdiel medzi lobistom a korupčníkom? Odpoveď, žiadny, ale lobista má na to papier.

        Narastanie majetkovej nerovnosti pokračuje, čo bolo prednesené aj na nedávnom zasadnutí svetového ekonomického fóra v Davose. Tam odznela výzva na nutnosť zvrátenia tohto vývoja     nakoľko koncentrácia majetku a moci oberá jednoduchých ľudí o hlas a zanedbáva ich záujmy .     Túto skutočnosť u nás si uvedomuje značná časť triezvo uvažujúcich občanov. Iná časť dôverčivých a jednoduchých ľudí sa stala produktom tzv. opiátov, ako tlač, filmy,TV,resp.internet, ktoré sú vo vlastníctve bohatej vrstvy. Časť týchto opiátov – masmédií spôsobujú mentálnu manipuláciu občanom. Vytvárajú im virtuálny svet /myslený, možný / a hlavne mladý neskúsený človek je vhodným objektom ich pôsobenia.                                                                                           Ďalšia časť občanov ešte propaguje a stotožňuje sa s ilúziami podsunutými roku 89 /okrem tých   čo z toho profitujú / Sú to ilúzie nadobudnuté cez aktivistov, kaviarenských povaľačov, považujúcich sa za intelektuálny etablisment, napojených cez many na CIA typu Vaška H. Na internete možno pozrieť vídeozáznam, kde bývalý slov. politik prehlasuje, že Vašek a Walesa boli kúpení !  Finančná elita sa o zmanipulovaných ľuďoch behajúcich po námestiach vyjadruje, že sú to užitoční hlupáčikovia, slúžiaci ich zámerom. Z toho vyplýva,že elitám záleží,aby ľudia boli stále hlúpejší . V súvislosti s týmto pripomínam citát Matta Taibbího : “ organizovaná chamtivosť vždy   zvíťazí nad dezorganizovanou demokraciou „

V súčasnom období je EÚ v postavení poslušného vazala /lokaja/ USA, akoby stratila svojprávnosť.Nahromadilo sa veľa problémov v Európe, ako občianska vojna na Ukrajine,príliv     utečencov, zlyhanie multikulturalizmu , hospod.kríza a iné. Všetky tieto problémy sú výsledkom chamtivosti finančných elít, usilujúcich sa ovládnuť všetky prírodné zdroje a získať svetovládu.       Africkí a ďalší utečenci smerujúci do eurozóny sú dôsledkom kolonizácie a následnej neokolonizácie uskutočňovanej západnými štátmi a USA. Ak sme u tej kolonizácie, tak štáty           bývalého východného bloku / okrem RF / plnia úlohu kolónii. Sú zdrojom lacnej pracovnej sily,         nízkych ekonomických vstupov a čo je hlavné, stali sa odbytišťom výrobkov západnej produkcie . Je skľučujúce, keď rozpad priemyslu,poľnohospodárstva,pochybná privatizácia, predaj strateg.    prebiehal za nadšenia zmanipulovaných občanov.                                                                                Nahromadené problémy a vážna medzinárodná situácia nás nemôžu napĺňať optimizmom lebo     svet sa dostal do situácie, ktorá môže prerásť do konfliktu z nedozernými následkami. Je zlé         že európski politici nerešpektujú dejinné udalosti za posledných 100 rokov a nie sú pre nich           mementom ! Niektoré zdroje uvádzajú, že veľa politikov trpí narcizmom / Arogancia,chýbajúca       empatia a presvedčenie o svojej výnimočnosti / Taktiež vzbudzuje otázky správanie sa vedenia     Strany Európskych socialistov / PES/, ktorí by mali vykonávať mandáty v záujme zabezpečenia       dôstojného a primeraného života jednoduchým ľuďom. Ich počínanie nie je často v súlade s           programom PES . Často sa chovajú ako servisné bábky voči finančnej oligarchii a neoliberálom     ako by odobrili zavedenie nového svetového poriadku s dominanciou USA, čím prakticky                 podporujú rast majetkovej nerovnosti . Takéto oportunistické správanie vedenia PES vyvolalo       zrejme reakciu a došlo ku kreovaniu ľavicových strán a hnutí v západnej Európe /Grécko,              Španielsko, Portugalsko a ďalšie/                                                                                                           Ak aktéri zavádzania nového svetového poriadku  nebudú rešpektovať to spomínané krédo :“Ži a   dovoľ žiť “ tak sa zase môže stať módnym : chudobní a hladní nemajú čo stratiť. Bohatí, bažiaci     po peniazoch si neuvedomujú, že môžu stratiť oveľa viac ako je majetok.Nedá sa vylúčiť, že môže dôjsť k tragickým udalostiam, čo si nik neželá !

Vzhľadom na zhoršujúcu sa situáciu a balancovanie spoločnosti na okraji vojny, veľa významných politikov a osobností vyzýva zodpovedných na pacifikáciu problémov.Títo vzácni ľudia si uvedomujú do akej katastrofy môže vyústiť vnášanie chaosu do spoločnosti, zo strany finančných elít. Treba pripomenúť,že k vytváraniu chaosu výdatne prispieva časť masmédií, ktorá tendenčne zavádza populáciu, čím má morálny podiel viny . Tento stav si vyžaduje šírenie alternatívnych         médií a vyššiu mieru sebareflexie novinárov. Keby si to niektorí ľudia v redakcii Charlie Hebdo       uvedomili by sa ešte mohli tešiť zo života.

Ak pozorujeme vývoj v súvislosti so zavádzaním nového svetového poriadku, väčšinou sa tento proces uskutočňuje po etapách : Demoralizácia-destabilizácia-kríza-normalizácia.V jednotlivých   etapách finančným elitám asistujú poplatní politici,peniaze,drogy,mimovládky,časť masmédií           kolaboranti,polícia,armáda a ďalší. Z tohto vidieť, že toľko proklamovaná demokracia sa vytráca   / čo konštatoval aj bývalý prezident USA J. Carther / a stáva sa prostriedkom na zavedenie           diktatúry menšiny , väčšine. Dozrel čas aby sa Európa stala svojprávnou,vzdala sa úlohy vazala   USA, ktoré podnecovaním Ukrajincov ich doviedli k občianskej vojne. Výhľadovým cieľom elít         je rozklad RF, zmocnenia sa jej prírodných zdrojov a upevnenia dominancie.Informácie v masmédiách vo vzťahu k Ukrajine stoja od samého začiatku na veľkom klamstve,lebo postupne     vychádzajú na povrch informácie,ktoré sa nepodarilo utajiť.Dá sa konštatovať, že situácia na Ukrajine sa dostáva do sociálnej polarizácie,nakoľko radoví občania boli zbavení účasti na majetku v prospech oligarchie a materiálna bieda ľudu sa zväčšila.

Čiastočne ma naplnilo optimizmom stretnutie predsedov vlád Rakúska,ČR a Slovenska v Slavkove u Brna. Verme, že v súvislosti s krízou v Európe a  Ukrajine sa uskutoční druhé ale už       rozšírené stretnutie o ďalšie štáty. Toto úsilie je potrebné zväčšovať s dôrazom na mierutvornosť a geopolitickú stabilitu v Európe. Je potrebné aby Európa sa stala opäť svojprávna, demokratická a sociálna !

Súčasne by bolo potrebné zvážiť členstvo v NATO,nakoľko nedávna história potvrdila,že NATO nie je obranným zoskupením, lebo opak je pravdou . Vstup Slovenska do tohto paktu nebol             uskutočnený na základe platného referenda a o členstve rozhodol úzky okruh politikov. Vzhľadom na ochranu občanov , majetku a zabezpečenia územnej celistvosti Slovenska je potrebné vybudovať vojenský pakt, ale skutočne obranný.

Každý chce ísť do neba, ale nikto nechce umrieť !

21.10.2018

Aforizmus prenesený do politiky, takmer každý chce zmenu k lepšiemu, ale málokto niečo pre to urobí ! Väčšina občanov si praje sociálne spravodlivú spoločnosť, ale časť tejto väčšiny je v prípade volieb ľahostajná k tomuto presvedčeniu. Volí inak,alebo nepríde k voľbám. Po viacerých voľbách sú ľudia sklamaní, že nedošlo k zlepšeniu kvality života podľa ich [...]

Pripravili Sredoerópsku jar a rozbitie Vyšehrádskej skupiny štátov V4 ?

25.03.2018

Terajší vývoj v Európe prebieha podľa scénara svetovej finančnej oligarchie, čiže globálneho prediktora . Strojcom tohto vývoja ide o získanie svetovlády / NWO /, kontrolu nad prírodnými zdrojmi a nárast bohatstva chamtivých ľudí. Bezohľadné narastanie majetkovej nerovnosti medzi jedntlivcami,národmi a štátmi nemôže prebiehať do nekonečna,čo história potvrdzuje. [...]

Vážme si svetový mier a úsilie pre jeho udržanie !

23.01.2018

Rinčanie zbraňami naberá na intenzite a lokálne vojny podnecované globálnym prediktorom a finančnou oligarchiou môžu prerásť do svetovej vojny a zániku civilizácie. Motiváciou podnecovateľov lokálnych vojen je zavedenie svetovlády-NWO,ovládnutie energetických a nerastných zdrojov a nárastu ich bohatstva. Od II svetovej bolo v lokálnych vojnách pozabíjaných [...]

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Fico, Blaha

Iniciatíva Munícia pre Ukrajinu vyzvala Fica, aby zdvojnásobil vyzbieranú sumu

29.04.2024 19:36

Zároveň premiéra vyzvali, aby sa jasne vyjadril a prehodnotil svoj postoj k českej iniciatíve.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 212849x
Priemerná čítanosť článkov: 3041x

Autor blogu

Kategórie