Založ si blog

Reči dojímajú, ale činy strhávajú !

Týmto rímskym citátom možno charakterizovať zdĺhavé a nekvalifikované počínanie vedenia EÚ v prípade zastavenia prívalu afroázijských emigrantov do Európy . Čas beží, vedenie únie nekoná energicky a racionálne s cieľom zastaviť krízový vývoj a odvrátiť možný tragický kolaps európskych národov.         Doterajší vývoj situácie navádza k presvedčeniu európskej verejnosti, že EÚ riadia v prevažnej miere ľudia neschopní, ľudia úplatní a lokaji globálnej   elity./ česť výnimkám / Títo lokaji veľmi dobre vedia kto vnáša tento riadený   chaos do Európy a ďalších regiónov našej planéty. Tieto zhubné aktivity koordinované globálnou elitou z poza Atlantiku, vyplývajú zo zámeru zavedenia nového svetového poriadku – svetovlády,pod taktovkou USA.           Globálna elita podnecuje nepokoje a lokálne vojny“v neposlušných krajinách“ hlavne tam, kde sú ropné a ďalšie prírodné zdroje.V poslednom období sú to Irak,Líbya,Afganistan,Sýria a ďalšie.Dá sa predpokladať, že na rade je Venezuela a ďalšie.Na týchto tragédiách si vždy príde na svoje militaristická   lobby,prepojená na globálnu elitu.Ďalšie ohnisko voj.konfliktu je Ukrajina do   ktorého by chceli títo plánovači zatiahnuť ruskú federáciu. RF označili za         nebezpečného agresora voči EÚ, ale opak je pravdou ! RF má 36% nerast.     zdrojov planéty,1/6 zemskej súše, umožnila zjednotenie Nemecka a zrušila   Waršavský pakt, čiže obvinenia stoja na vode. Cieľ je však v rozparcelovaní   RF a zmocnenia sa prírodného bohatstva.Európski politici by sa mali zamyslieť nad „Rapackého plánom“, ktorý navrhoval v strednej Európe           vytvoriť neutrálne pásmo a toto rozšíriť po Ural a po Atlantik.

Kritiku Grécka zo strany vedenia EÚ za nizku aktivitu ochrany hraníc         Schengenu voči prieniku emigrantov je diletantský názor. Rozsiahlosť a členitosť teritória si vyžaduje obrovskú technickú a finančnú náročnosť, čo     zadĺžené Grécko nemôže samo zvládnuť. Nechať v tom samotné Grécko       bez fin.prispenia EÚ zrejme zapadá do scénara ako rozleptať ľavicový režim, ktorý je výsledkom demokratických volieb gréckeho ľudu!

Enormný nárast prílivu emigrantov /Počty a dobu prieniku emigrantov      pozná len organizátor- globálna elita / je možné zastaviť urýchleným prijatím účinných a energických opatrení zo strany OSN. Zastaviť voj. konflikty v       afroázijských štátoch nasadením mierových zborov OSN a poskytnúť týmto štátom ekonomickú pomoc. Západné štáty a USA majú voči týmto krajinám aj veľký morálny dlh, keďže stáročia z nich ekonomicky profitovali.

Nič nebráni aby silové zložky EÚ konfiškovali veľkokapacitné a drahé lode     prepravcom v pobrežných vodách Schengenu pri ich návrate. Prepravcovia   nepoužívajú len gumové člny ako je verejnosť informovaná zo strany               úplatných masmédií.

Vrcholoví politici EÚ nedokážu povedať organizátorom destabilizácie       / globálnej elite / už dosť, aj za cenu prerušenia spolupráce, lebo toto je         potrebné urobiť v mene zachovania života svojich občanov a národov !          Pretrvávajúca nečinnosť európskych politikov  môže spôsobiť násilné           prevzatie moci extrémnymi politikmi a hnutiami.Nezvládnutie situácie môže   skončiť zničujúcou vojnou, ktorú si prajú mentálne narušení politici, vojaci,     ktorých nestačila ľudská pospolitosť izolovať.

V súvislosti s nečinnosťou politikov EÚ / kladne je potrebné zhodnotiť poli-     tikov krajín V4 / postaviť sa na odpor zámerom globálnej elity, som si spomenul na kubánskeho politika Fidéla Castra. Nie som jeho fanúšik, ale   drvivá väčšina politikov mu nesiaha ani po päty. Poplatní politici v EÚ Junker, Schulz a im podobní už dali najavo, že neposlušným štátom v EÚ obmedzia   alebo zastavia tok Eurofondov. Je to značné vydieranie a neviem si predstaviť dopad na ekonomiku.

Na základe tragických udalostí v Paríži Francúzsko vyhlásilo vynímočný stav a opatrenia na zvýšenie právomoci polície. Tieto opatrenia aplikujú aj ďalšie štáty únie.Zvýšenie právomocí polície v ostatných štátoch môže sledovať aj   iný vývoj. Asi je to obava z prevzatia moci novovzniknutých ľavicových strán   a to si globálna elita a oligarchia neprajú.

V súvislosti s vážnou situáciou v Európe a v ďalších krajinách si dovolím citovať rímskeho mysliteľa Nasa Ovídia,ktorý varoval pred ľudskou ľahostaj –   nosťou k zlu. “ Zlu sa ihneď v počiatku postav, dlhým váhaním sa zlo zosilní   a neskoro potom prichádza liek “

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Každý chce ísť do neba, ale nikto nechce umrieť !

21.10.2018

Aforizmus prenesený do politiky, takmer každý chce zmenu k lepšiemu, ale málokto niečo pre to urobí ! Väčšina občanov si praje sociálne spravodlivú spoločnosť, ale časť tejto väčšiny je v prípade volieb ľahostajná k tomuto presvedčeniu. Volí inak,alebo nepríde k voľbám. Po viacerých voľbách sú ľudia sklamaní, že nedošlo k zlepšeniu kvality života podľa ich [...]

Pripravili Sredoerópsku jar a rozbitie Vyšehrádskej skupiny štátov V4 ?

25.03.2018

Terajší vývoj v Európe prebieha podľa scénara svetovej finančnej oligarchie, čiže globálneho prediktora . Strojcom tohto vývoja ide o získanie svetovlády / NWO /, kontrolu nad prírodnými zdrojmi a nárast bohatstva chamtivých ľudí. Bezohľadné narastanie majetkovej nerovnosti medzi jedntlivcami,národmi a štátmi nemôže prebiehať do nekonečna,čo história potvrdzuje. [...]

Vážme si svetový mier a úsilie pre jeho udržanie !

23.01.2018

Rinčanie zbraňami naberá na intenzite a lokálne vojny podnecované globálnym prediktorom a finančnou oligarchiou môžu prerásť do svetovej vojny a zániku civilizácie. Motiváciou podnecovateľov lokálnych vojen je zavedenie svetovlády-NWO,ovládnutie energetických a nerastných zdrojov a nárastu ich bohatstva. Od II svetovej bolo v lokálnych vojnách pozabíjaných [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 212905x
Priemerná čítanosť článkov: 3042x

Autor blogu

Kategórie