Založ si blog

Topiaci sa slamky chytá !

Rozsýpaná pravica pre dosiahnutie volebného výsledku zneužíva zdravotníkov, učiteľov a dôverčivých občanov. Rýchlokvasní predáci zastupujú iba malé percento u týchto profesií a dokonca v niektorých nemocniciach si chcú urobiť z pacientov rukojemníkov. Títo predáci na podobné aktivity nemajú súhlas vedenia odborov. Mali by si uvedomiť,že ich požiadavky vláda z dôvodu stavu ekonomiky nemôže riešiť naraz.Treba pripomenúť, že po r.1989 došlo k značnému rozkladu priemyslu a nedochádza k tvorbe potrebnej výške finančných zdrojov pre financovanie nevýrobnej sféry. Ide o budovanie infraštruktúry,chod verejnej správy, zdravotníctvo, školstvo a radu ďalších odvetví. Zisky s fabrík patriacich zahraničnému kapitálu nie je zdaňovaný u nás ale v materských krajinách. Taktiež niektorým fabrikám boli udelené daňové prázdniny. Naša ekonomika je z časti financovaná eurofondami, avšak ich výška nezodpovedá potrebám SR.

Títo predáci, čo nezastupujú zvolené odbory, by si mali byť vedomí, že bývalé štáty východného bloku sa stali kolóniami z pohľadu odbytíšť,         nízkych ekonomických vstupov ako sú mzdy a pod.Taktiež nechcú vedieť,že sme zadĺženou krajinou, keď každý občan / vrátane kojencov/     je zadľžený sumou okolo 8 000 Eur . Náznaky hovoria, že výška eurofondov môže byť predmetom vydierania,ak nebude štát poslušný.

Pravici je potrebné pripomenúť, že r 89 občanom sľubovali modré z neba, ktoré sa však nedostavuje. To modré z neba si užíva malý okruh ľudí na úkor chudobných más, dokedy,ťažko predvídať.

Záverom chcem konštatovať, že vláda v uplynulom období uskutočňovala ústretové kroky v raste miezd v týchto odvetviach.Myslím si že nanášané požiadavky,kvázi odborárov by mali byť systémové s prihliadnutím na ostatné odvetvia a skupiny obyvateľov.

Každý chce ísť do neba, ale nikto nechce umrieť !

21.10.2018

Aforizmus prenesený do politiky, takmer každý chce zmenu k lepšiemu, ale málokto niečo pre to urobí ! Väčšina občanov si praje sociálne spravodlivú spoločnosť, ale časť tejto väčšiny je v prípade volieb ľahostajná k tomuto presvedčeniu. Volí inak,alebo nepríde k voľbám. Po viacerých voľbách sú ľudia sklamaní, že nedošlo k zlepšeniu kvality života podľa ich [...]

Pripravili Sredoerópsku jar a rozbitie Vyšehrádskej skupiny štátov V4 ?

25.03.2018

Terajší vývoj v Európe prebieha podľa scénara svetovej finančnej oligarchie, čiže globálneho prediktora . Strojcom tohto vývoja ide o získanie svetovlády / NWO /, kontrolu nad prírodnými zdrojmi a nárast bohatstva chamtivých ľudí. Bezohľadné narastanie majetkovej nerovnosti medzi jedntlivcami,národmi a štátmi nemôže prebiehať do nekonečna,čo história potvrdzuje. [...]

Vážme si svetový mier a úsilie pre jeho udržanie !

23.01.2018

Rinčanie zbraňami naberá na intenzite a lokálne vojny podnecované globálnym prediktorom a finančnou oligarchiou môžu prerásť do svetovej vojny a zániku civilizácie. Motiváciou podnecovateľov lokálnych vojen je zavedenie svetovlády-NWO,ovládnutie energetických a nerastných zdrojov a nárastu ich bohatstva. Od II svetovej bolo v lokálnych vojnách pozabíjaných [...]

vojna na Ukrajine, Kyjev

ONLINE: Bomby padajú na Odesu, Zelenskyj čistil tajnú službu

02.05.2024 06:10

Odesa je častým terčom ruských útokov, tentoraz raketa zasiahla centrum veľkej kuriérskej spoločnosti. Zelenskyj odvolával v tajnej službe.

NATO, Ukrajina

Varovaní pred vojnou s Ruskom pribúda. Myslí si Moskva, že sa jej Západ bojí?

02.05.2024 06:00

Ak bude Rusko na Ukrajine úspešné, nielenže bude mať skúsenejšiu a bojmi preverenú armádu, ale bude aj povzbudené pokračovať v agresii proti susedom.

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 212913x
Priemerná čítanosť článkov: 3042x

Autor blogu

Kategórie