Založ si blog

Parížska tragédia a krokodílie slzy niektorých politikov !

Teroristický útok zločincov na redakciu Charlie Ebdo v Paríži si zaslúži  rázne  odsúdenie zo strany civilizovanej spoločnosti a vyslovenie sústrasti pozostalým.

Reakciou na túto udalosť bolo zorganizovanie smútočného pochodu v Paríži   za účasti 1,2 – 1,6 miliónov občanov. Zorganizovanie takého počtu,masy ľudí vyvoláva radu otázok. Na čele tohto smútočného sprievodu kráčalo zopár       politikov ktorí prisluhujú aktivitám finančných elít usilujúcich sa o zavedenie nového svetového poriadku s dominanciou USA. Pod týmito aktivitami mám na mysli ovládnutie prírodných zdrojov a podmanenie si národov a štátov,       často násilnou cestou . V rámci realizácie tohto programu bolo zavraždených státisíce ľudí, najmä na severe Afriky a prednej Azii , uvediem iba niektoré napadnuté štáty :

Irak – Západ v záujme zmocnenia sa ropných zdrojov oklamal svetovú verejnosť, že S.Hussein používa chemické zbrane proti svojmu ľudu. Západ  potom uskutočnil vojenskú intervenciu, následkom ktorej bolo tisíce ľudských   obetí . Za tento čin,symbolický súd v Kuala Lumpur / Malajzia / vyniesol werdikt nad hlavnými vinníkmi, G.W.Buschom,T.Blairom,Ramsfeldom,Wolfovitzom a  ďalšími .                                                                                                                                                    Líbya – Kaddáfí nebol poslušná bábka a snažil sa o pozdvihnutie kvality         života afrických štátov a organizoval ich na spoločný postup.Realizoval obrovský projekt na využitie podzemného Saharského vodného zdroja           / objemu zodpovedajúcemu dvom kaspických moriam / sladkej vody.               Západné krajiny vtedy dlhovali Líbyi okolo 50 Mld dolárov, Kaddáfi žiadal       dlh vyplatiť a ak tak neurobia,neobnoví im licenciu na ťažbu.Kaddáfi vraj         požičal veľa peňazí Sarkószymu na jeho volebnú kampaň. Západné krajiny   reagovali tak, že za pomoci domácej opozície, žoldnierov a letectva násilím   zmenili vládu a Kaddáfi bol zavraždený. V tejto krajine doteraz panuje chaos,bieda,hlad,čo produkuje značný počet utečencov .

Sýria – tuná tiež ide o ovládnutie ropných zdrojov, odstránenie Assada a       zaujatie východzej pozície voči Iránu . Pozoruhodné je, že v Sýrii doteraz žili v zhode komunity 3-4 náb. vyznaní ! Je smutné, že „socialista“ F.Hollande     sa choval ako jastrab a vyzýval Obamu na priamy voj.zásah v Sýrii !!             Vojská Kalifátu /koho to je dieťa?/ spôsobujú tragédiu v tejto oblasti a uteče- cov je okolo 1,5 milióna

Juhoslávia – v znamení rímskeho hesla : „rozdeľ a panuj“, západ podnecoval a vyprovokoval občiansku vojnu medzi jednotlivými národmi. V rámci tejto obč. vojny, západ nasadil letectvo NATO a uskutočnilo sa „Humanitné bombardovanie “ čo prinieslo tisíce civilných obetí ! Naši papagáji tento         výraz viac krát opakovali. Výsledok konfliktu bol rozpad Juhoslávje na malé ekonomiky,ktoré sa nedokážu brániť zámerom fin.oligarchie a strata Koso-   va, kde si NATO zriadilo základňu a kde sú tiež prírodné zdroje.

Afganistan –  v tomto teritóriu sa nachádzajú taktiež prírodné zdroje a prekvitá produkcia opiátov. Dlhotrvajúce boje vyčerpávajú krajinu a bieda     je zdrojom tvorby utečencov !

Vzhľadom na uvedené skutočnosti nech si čitateľ sa urobí úsudok, kto je     väčším vinníkom.   Či tí traja fanatickí zločinci,alebo niektorí seriózne             vyzerajúci pánovia – politici v smútočnom sprievode !!

Zorganizovanie smútočného sprievodu sa môže podieľať na mentálnej manipulácii davu, čo môže byť v súlade so zámerami finančných elít.             Treba pripomenúť, že nárast utečencov z Afriky a Prednej Ázie je dôsledkom kolonizácie a neokolonizácie. Krajiny bývalého Východného         bloku sa na tomto nepodieľali-neprofitovali a nenesú na tom vinu, z čoho       vyplýva nízka pravdepodobnosť teroristickej akcie na Slovensku.                   Nárast počtu islamistov v západnej Európe umožnilo obdobie konjuktúry       po II svetovej vojne/ lacná pracovná sila, lepšie exist. podmienky a vysoký     populačný rast. Vraciam sa ku geniálnej myšlienke H. Kholla : Radšej vydať   vonku 2 marky, ako dať 1 marku emigrantovi v Nemecku !                               Toto evokuje myšlienku zriadiť fond OSN na rozvoj postihnutých oblastí a      nebudú utečenci ! Podmienka je však vytesniť odtiaľ podnecovačov nepokojov, lokálnych vojen a militaristickú lobby . Samozrejme pod nekom-   promisným dohľadom OSN.

Ako som už uviedol, zorganizovanie takej enormnej smútočnej tryzny vyvoláva radu otázok. Táto môže byť prvým krokom na postupné zavedenie diktatúry menšiny väčšine . / v starom Grécku bola demokracia a súčasne i otroci /  Neustále zvyšovanie majetkovej nerovnosti tomu napovedá a je to   cesta do prepadliska ! Opatrenia na upevnenie moci silových zložiek možno pramenia z obáv finančných elít z nárastu vplyvu ľavice v Európe / Grécko   Španielsko,Taliansko,Francia atď / vzhľadom na dopad hospodárskej krízy . Opatrenia môžu súvisieť taktiež z vývojom na Ukrajine, čomu nasvedčuje koncentrácia vojsk NATO v Poľsku a Pobaltí.                                                   Môžu to byť aj opatrenia smerujúce k upevneniu vazalstva Európy k USA       v súvislosti snahy zavádzania nového svetového poriadku.

        Na záver si myslím, že novinárska obec by mala pomôcť zastaviť politiku balansovania na pokraji vojny, ktorá môže prerásť do poslednej !       Novinári by sa mali usilovať o vytvorenie alternatívnych médií a zabrániť mentálnu manipuláciu davu . Vyváženosť tlače a ostatných masmédií predstavujú skutočnú demokraciu !

Každý chce ísť do neba, ale nikto nechce umrieť !

21.10.2018

Aforizmus prenesený do politiky, takmer každý chce zmenu k lepšiemu, ale málokto niečo pre to urobí ! Väčšina občanov si praje sociálne spravodlivú spoločnosť, ale časť tejto väčšiny je v prípade volieb ľahostajná k tomuto presvedčeniu. Volí inak,alebo nepríde k voľbám. Po viacerých voľbách sú ľudia sklamaní, že nedošlo k zlepšeniu kvality života podľa ich [...]

Pripravili Sredoerópsku jar a rozbitie Vyšehrádskej skupiny štátov V4 ?

25.03.2018

Terajší vývoj v Európe prebieha podľa scénara svetovej finančnej oligarchie, čiže globálneho prediktora . Strojcom tohto vývoja ide o získanie svetovlády / NWO /, kontrolu nad prírodnými zdrojmi a nárast bohatstva chamtivých ľudí. Bezohľadné narastanie majetkovej nerovnosti medzi jedntlivcami,národmi a štátmi nemôže prebiehať do nekonečna,čo história potvrdzuje. [...]

Vážme si svetový mier a úsilie pre jeho udržanie !

23.01.2018

Rinčanie zbraňami naberá na intenzite a lokálne vojny podnecované globálnym prediktorom a finančnou oligarchiou môžu prerásť do svetovej vojny a zániku civilizácie. Motiváciou podnecovateľov lokálnych vojen je zavedenie svetovlády-NWO,ovládnutie energetických a nerastných zdrojov a nárastu ich bohatstva. Od II svetovej bolo v lokálnych vojnách pozabíjaných [...]

SND, Slovenské národné divadlo

Nazval ich duchovnými bezdomovcami. Poprední umelci žiadajú od Fica ospravedlnenie

30.04.2024 18:40

Ak požadujete slušnosť, začnite ako premiér od seba. Vyzývame Vás, ospravedlňte sa,“ adresovali umelci Ficovi.

česko, nemocnica, covid, koronavírus

Ďalšie zadlžovanie nemocníc: Poslanci Úradu pred dohľad novú kompetenciu neschválili

30.04.2024 18:10

Do parlamentu novelu predložili opoziční poslanci Jana Bittó Cigániková a Tomáš Szalay zo strany SaS.

ocenenie, prezidentka, Andrej Matišák

Prezidentka ocenila redaktora Pravdy. Čaputová odovzdala Matišákovi medailu súvisiacu s výročím vstupu do NATO a EÚ

30.04.2024 16:35

Prezidentka Slovenskej republiky sa poďakovala 28 osobnostiam za ich prínos v kontexte členstva štátu v Európskej únii a Severoatlantickej aliancii.

parlament, fico

Nájde sa 90 poslancov? Gašpar zhodu pri ústavných sudcoch neočakáva. Opozícia hovorí, že sa čaká na Ficove rozhodnutie

30.04.2024 16:30

Zástupcovia opozície hovoria o obštrukcii a o tom, že koalícia čaká, či bude sa bude chcieť uchádzať o post aj Robert Fico.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 212881x
Priemerná čítanosť článkov: 3041x

Autor blogu

Kategórie