Založ si blog

Nárast utečencov a súvislosti !

Nárast utečencov v západnej Európe z islamských štátov a s tým spojené problémy sú dôsledkom kolonizácie. Príliv utečencov do západnej Európy pokračoval v období povojnovej konjuktúry/lacná pracovná sila na neatraktívne práce/ a zintenzívnil sa pod vplyvom nepokojov iniciovaných fin.       elitou západných štátov. Enormnému prílivu utečencov došlo v nedávnej minulosti z dôvodu             vedenia agresívnych vojen západom,s cieľom ovládnutia prírodných zdrojov v Afrike a pred. Ázii.   Státisíce obetí  v Iraku,Afganistane,Líbyi,Sýrii,Juhoslávii a ďalších štátoch sú toho dôkazom           a pre civilizáciu mementom ! Utečenci, ktorí stratili svoje domovy a žijú v obave o svoj život zaplavujú Európu s nádejou prežitia.

Títo utečenci sú v prevažnej miere jednoduchí ľudia, na nižšom stupni spoločenského rozvoja,       inej kultúry a náboženského vyznania. Toto sú predpoklady , aby časť  tejto populácie bola zneužívaná  na náboženský fanatizmus a intoleranciu!Naviac u tohto etnika je vysoká pôrodnosť, čo je otázkou, keď budú majoritnou časťou populácie v Európe. Masový príliv utečencov môže       byť taktiež zdrojom šírenia nebezpečných chorôb .Je pravdepodobné,že počet islamistov  bude     narastať aj v krajinách východnej Európy / sú už také zámery/ čo bude ďalšou podpásovou ranou   východným krajinám po tzv. zamatovej revolúcii !  Po najväčšej zlodejine 20 storočia- privatizácii   / ako to nazval M. Zeman / sa to sľubované „modré z neba“ akosi nedostavuje. Je tu vysoká           nezamestnanosť, veľa bezdomovcov,rozpad priemyslu, poľnohospodárstva,čím sa znížila potravinová sebestačnosť pod 50% . Zadĺženosť každého občana v SR /vrátane kojencov/ je vo   výške 8 000 Eur a údaje o zadĺženosti ČR nemám k dispozícii. To staré Rímske : „Zadĺž ho a bude zotročený“ je stále aktuálne ! Ak zoberieme priemernú výšku reálnej mzdy a dôchodkov /pri   dosahovaní 80 %-tnej produktivite / v porovnaní so západom,je po 25 rokoch smiešne nízka .         Uviedol som iba časť tém z ekonom. oblasti a iné problémy, ako úpadok morálky,vzostup drog.       scény,nárast kriminality a ďalšie nebudem rozvádzať .

Uvedené skutočnosti v ekonomickej oblasti sú dôkazom toho.že západ si bol vedomý prichádzajúcej krízy a predpokladal, že ovládnutím východnej Európy,sa podarí hospodársku krízu zastaviť. Konzumný životný štýl západnej civilizácie a chamtivosť fin. elít však boli príčinou, že sa   nenaplnili tieto očakávania. Ďalší vývoj potvrdil,že kríza je opäť tu a svetoví aktéri naplánovali         ďalšiu akciu ako si zabezpečiť ďalší zdroj príjmov a krok k svetovláde.Objektom ich záujmu sa       stala Ukrajina, kde iniciovali puč/ napriek plánovaným voľbám/, ktorý prerástol do občianskej         vojny, ktorá môže eskalovať do nepredstaviteľných rozmerov. Kvalitná pôda,bridlicové horniny na frakovanie ropy,využitie Krymu  pre námornú základňu NATO a rozmiestnenie zbrojných systémov u hraníc RF bolo dostatočnou motiváciou pre finančné elity. Európski politici ,Európska   komisia a parlament sa nevedia rázne postaviť proti takému postupu zo strany USA a vystupujú     v roli servilných lokajov.

Čo sa týka najnovších utečencov, sú to ľudia v katastrofickej situácii, stratili domov a umierajú od hladu. Európski politici sú tak arogantní,že utečencov chú rozdeliť aj do krajín východnej Európy     hoci tieto sa nepodieľali na agresívnych vojnách v Afrike a pred. Ázii. Z tohto dôvodu nenesú vinu na tomto stave a ani ekonomicky na tom  neprofitovali ! Kto zapríčinil biedu týchto ľudí nech nesie za tieto antihumánné činy morálnu a ekonomickú zodpovednosť! Stručne povedané,na ťahu má     byť západná Európa a USA.

V posledných dňoch zarezonovala správa,že vláda ČR odsúhlasila prijatie prvého kontingentu       utečencov na svoje územie. S týmto postojom nesúhlasil politik pán Tomia  Okamura, z dôvodov,   že toto etnikum môže byť v budúcnosti rizikom na destabilizáciu pomerov strednej Európe.             K tomuto postoju ho inšpirovala terajšia spoločenská klíma v Západnej Európe, kde časť tohto etnika sa neprispôsobila európskému životnému štýlu, zvyklostiam,tolerancii a nepokladá náboženstvo za svoju súkromnú záležitosť.                                                                                           Pánovi Okamurovi by so poradil,aby vyzval politikov presadzujúcich tento zámer , že sa zaviažu     v prvej etape umiestniť utečencov vo svojich súkromných obydliach a začali s ich prevýchovou !   Ak budú utečenci prevychovaní,môžu byť začlenení do českej – majoritnej populácie a začiatok       multikulturalizmu bude úspešný.

Poznamenávam, že do strednej a západnej Európy, začínajú prúdiť další emigranti a to z Kosova   ktorí požiadali maďarské úrady o prekročenie Schengenskej hranice, asi 60 000 osôb. Z tohto       vidieť, že Kosovským občanom sa taktiež nenaplnili podsúvané ilúzie o sladkom živote, zo strany podnecovateľov a masmédií .

Uplynulé obdobie presvedčilo veľa európanov, že došlo ku zlyhaniu multikulturalizmu , z čoho         vyplýva, že počet emigrantov možno minimalizovať stabilizovaním politickej a ekon. situácie           v dotknutých krajinách.Je najvyšší čas,aby svetové spoločenstvo, najmä západné štáty zriadili       peňažný fond a zabezpečili rozvoj týchto oblastí. Bolo by dôležité zvýšiť právomoci OSN voči         podnecovateľom nepokojov v týchto destináciách.

Záver- Dôsledky hospodárskej krízy, udalosti na Ukrajine,problém utečencov a nihilizácia v rade               odvetví v našej spoločnosti /a taktiež v ostatných štátoch vých.Európy / nemôžu vzbudzovať optimizmus u občanov strednej Európy ! Taktiež nie je zanedbateľná geopolitická         stabilita štátov a bezpečnosť občanov.

Je najvyšší čas, aby europani , konečne rázne povedali dosť aktérom vnášania riadeného chaosu do svetového spoločenstva a poplatným médiám

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Každý chce ísť do neba, ale nikto nechce umrieť !

21.10.2018

Aforizmus prenesený do politiky, takmer každý chce zmenu k lepšiemu, ale málokto niečo pre to urobí ! Väčšina občanov si praje sociálne spravodlivú spoločnosť, ale časť tejto väčšiny je v prípade volieb ľahostajná k tomuto presvedčeniu. Volí inak,alebo nepríde k voľbám. Po viacerých voľbách sú ľudia sklamaní, že nedošlo k zlepšeniu kvality života podľa ich [...]

Pripravili Sredoerópsku jar a rozbitie Vyšehrádskej skupiny štátov V4 ?

25.03.2018

Terajší vývoj v Európe prebieha podľa scénara svetovej finančnej oligarchie, čiže globálneho prediktora . Strojcom tohto vývoja ide o získanie svetovlády / NWO /, kontrolu nad prírodnými zdrojmi a nárast bohatstva chamtivých ľudí. Bezohľadné narastanie majetkovej nerovnosti medzi jedntlivcami,národmi a štátmi nemôže prebiehať do nekonečna,čo história potvrdzuje. [...]

Vážme si svetový mier a úsilie pre jeho udržanie !

23.01.2018

Rinčanie zbraňami naberá na intenzite a lokálne vojny podnecované globálnym prediktorom a finančnou oligarchiou môžu prerásť do svetovej vojny a zániku civilizácie. Motiváciou podnecovateľov lokálnych vojen je zavedenie svetovlády-NWO,ovládnutie energetických a nerastných zdrojov a nárastu ich bohatstva. Od II svetovej bolo v lokálnych vojnách pozabíjaných [...]

Tádž Mahal, mReportér

Jeden z novodobých divov sveta, ktorý stavali viac ako dvadsať rokov. Majestátna stavba je považovaná za symbol Indie

19.03.2024 05:00

Nášmu mReportérovi sa podarilo zachytiť pekné zábery priamo z Indie.

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 212244x
Priemerná čítanosť článkov: 3032x

Autor blogu

Kategórie