Založ si blog

Sme ohrození hladomorom ?

      Čo nám spôsobili predchádzajúce vládne garnitúry ? Popri morálnej kríze značných rozmerov ,ktorá prenikla takmer do všetkých odvetví spoločnosti nemôžem nespomenúť vážnu krízu v poľnohospodárskom rezorte. Jedná sa o úpadok nášho poľnohospodárstva s dôsledkom , že máme len 45%- tnú potravinovú sebestačnosť, čiže rozdiel sa dováža a je často nekvalitný. Naviac je tu ľadom ležiaca pôda, ktorú niektorí aktívni majitelia len pokosia a dostanú za to zopár Euro. Zrejme je to opatrenie starých štátov EÚ voči možnej konkurencii . Doterajší zákon umožnil pôdu predať zahraničným záujemcom. / pred tým to robili nastrčené osoby /Toto spôsobilo, že 40 000 hektárov pôdy je už vo vlastníctve zahraničných subjektov. Pre zaujímavosť v Čechách,sa dostalo do rúk zahraničným subjektom až 30 % pôdy ! V týchto dňoch sa prejednávalo v Národnej rade ako zastaviť rozpredávanie pôdy zahraničným záujemcom.Minister poľnohospodárstva správne poznamenal, že pôda sa nadá považovať za tovar, nakoľko je to dedičstvo po našich predkoch. / pozn. nie som volič Smeru / Ja dodávam , že naši predkovia v histórii položili veľa životov na jej ubránenie voči dobyvateľom . V televíznom zázname som videl emotívne a nekonštruktívne postoje opozičných politikov k návrhu ministra ako zamedziť nezodpovedným ľuďom a špekulantom rozpredávanie pôdy zahraničným záujemcom.Je možné, že ich vystúpenia boli pod vplyvom volieb do Európskeho parlamentu a boli vzdialené záujmu poľnohospodárskej obce a obyvateľov Slovenska. V súvislosti s ich vystupovaním som si spomenul, na zaostávanie za Čechmi v počte defenestrácií, ktoré boli 3 .

Ďalšie znižovanie potravinovej sebestačnosti a rozpredaj pôdy zahraničným vlastníkom je už za hranicou morálky a proti záujmom tohto národa. Keďže môžu spôsobiť jeho vážne ohrozenie , je to na hrane zákona, možno aj za !

      Dôvodom na odmietnutie predaja pôdy zahraničným záujemcom a naliehavá potreba zvýšenia potravinovej sebestačnosti je nasledovná skutočnosť. V súčasnosti už prebiehajú globálne a neodvratné zmeny klímy, ktoré ohrozujú produkciu potravín a bezpečnosť ľudí. Tieto klimatické zmeny spôsobujú nepredvídateľné škody na úrode v rôznych svetadieloch , regiónoch a ľudia budú, aj sú vystavení hladomoru !  V prípade naplnenia tohto scenára bude platiť : „bližšia košeľa ako kabát“ a dovozca potravín na Slovensko nič z tejto postihnutej oblasti nedovezie a bude problém !      

Zotrvávanie na doterajšej  45% sebestačnosti a predávať pôdu je scestné a otvára sa cesta priepasti.Je potrebné aby sa občania zamysleli nad touto zvrátenosťou,kto a ako zo slovenských politikov sa podieľal na úpadku poľnohospodárstva za posledných 20 rokov a vo všetkých voľbách im ukázať žltú kartu !

Nedostatok potravín môžu využiť aj distribučné mafie a tak isto môže nedostatok poslúžiť aj k manipulácii národných štátov.Ľadom ležiaca pôda sa môže použiť s podporou štátu na zníženie nezamestnanosti aj v odľahlých horských regiónoch / rozvoj pastvinárstva / Vyššia produkcia slovenských potravín znamená aj zníženie počtu zdravotne závadných potravín a tým zníženie nákladov na zdravotníctvo . Pôda má byť využívaná pre zabezpečenie zdravej výživy a nie na pestovanie repky olejnej pre získavanie PHM.

K hospodáreniu s našim lesným fondom sa nebudem veľmi rozpisovať, ale je to strašné. Drevo sa bezhlavo ťaží a guľatina sa bez jej zhodnotenia / píly nemajú robotu / vyváža za hranice.Dosť sa argumentuje a zdôvodňuje, že to množstvo ovplyvňuje rozmnožovanie kôrovca. Drevná hmota vršky a konáre často ostanú ležať na zemi a prakticky vytvárajú dobrú klímu pre rozmnožovanie kôrovca. / Podobne ako vo Vysokých Tatrách , keď po víchrici  nechali ležať celé stromy na základe akcie šaškov , hádzajúcich sa pod traktory a neboli rešpektovaní odborníci !/ Odpad môže byť použitý na výrobu peliet a štiepok a slúžiť na kúrenie. V hospodárení majetkových spoločenstiev tiež hraje niekedy rolu   chamtivosť a ziskuchtivosť a bola porazená snaha majiteľov zachovať drevný porast aj pre svojich potomkov.

Je správne,že vedenie rezortu poľnohospodárstva podniklo iniciatívu na oživenie rezortu a spomínané opatrenia môžu priniesť postupné zvyšovanie sebestačnosti výroby kvalitných potravín, riešenie zamestnanosti na vidieku a prispieť ku kladnému vývoju platobnej bilancie Slovenska.

Záver, dnes v televíznych zprávach oznámili, že opoziční poslanci / komu slúžia ? / podajú sťažnosť na ústavný súd, nakoľko v parlamente nepochodili . Pozn. V prípade hladomoru môžu byť ohrození všetci,čiže nerozhoduje strannícka príslušnosť a ani pollit. orientácia voliča !

 

 

Každý chce ísť do neba, ale nikto nechce umrieť !

21.10.2018

Aforizmus prenesený do politiky, takmer každý chce zmenu k lepšiemu, ale málokto niečo pre to urobí ! Väčšina občanov si praje sociálne spravodlivú spoločnosť, ale časť tejto väčšiny je v prípade volieb ľahostajná k tomuto presvedčeniu. Volí inak,alebo nepríde k voľbám. Po viacerých voľbách sú ľudia sklamaní, že nedošlo k zlepšeniu kvality života podľa ich [...]

Pripravili Sredoerópsku jar a rozbitie Vyšehrádskej skupiny štátov V4 ?

25.03.2018

Terajší vývoj v Európe prebieha podľa scénara svetovej finančnej oligarchie, čiže globálneho prediktora . Strojcom tohto vývoja ide o získanie svetovlády / NWO /, kontrolu nad prírodnými zdrojmi a nárast bohatstva chamtivých ľudí. Bezohľadné narastanie majetkovej nerovnosti medzi jedntlivcami,národmi a štátmi nemôže prebiehať do nekonečna,čo história potvrdzuje. [...]

Vážme si svetový mier a úsilie pre jeho udržanie !

23.01.2018

Rinčanie zbraňami naberá na intenzite a lokálne vojny podnecované globálnym prediktorom a finančnou oligarchiou môžu prerásť do svetovej vojny a zániku civilizácie. Motiváciou podnecovateľov lokálnych vojen je zavedenie svetovlády-NWO,ovládnutie energetických a nerastných zdrojov a nárastu ich bohatstva. Od II svetovej bolo v lokálnych vojnách pozabíjaných [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 212998x
Priemerná čítanosť článkov: 3043x

Autor blogu

Kategórie