Založ si blog

Utečenci, obete ľudskej chamtivosti !

Masový príliv utečencov do Európy je dôsledkom neokoloniálnej politiky v Afrických a ďalších krajinách blízkeho východu.                                                            Je potrebné zdôrazniť, že za vznik utečencov sú zodpovedné niektoré štáty západnej Európy a USA.Títo podnecujú nepokoje a vedú vojenské intervencie v rozvojovom svete s cieľom ovládnutia týchto krajín a zbohatnutia finančných elít. Voj. intervencie v Iraku, Afganistane, Líbyi, Sýrii, Juhoslávii a ďalších krajinách to potvrdzujú. Treba pripomenúť, že tamojší obyvatelia sú vystavení osobnej tragédii, sú obeťami zločincov, stávajú sa z nich utečenci a je potrebné túto situáciu riešiť.

Stanovenie kvót prijatia utečencov všetkým krajinám EÚ je scestné, nakoľko krajiny bývalého vých. bloku sa na týchto intervenciách nepodieľali ! Zástanci takého prideľovania už aj kritizovali Českú republiku za jej prístup k problému utečencov.

Namiesto tohto nehorázneho stanovovania kvót zo strany EÚ, by by sa malo prijať racionálnejšie a spravodlivejšie riešenie ! Krajinám zodpovedným za vytváranie chaosu v rozvojových oblastiach uložiť zriadenie finančného fondu a pod dohľadom OSN urýchlene zahájiť ekonomický rozvoj dotknutých krajín !

Realizácia tohto zámeru a nasadenie mierových zborov OSN, môže výrazne znížiť počty utečencov prúdiacich do Európy !

Pokračovanie prívalu utečencov do Európy nebudem rozoberať, lebo trocha rozhľadený človek si uvedomuje negatívny dopad na Európu.

Tí, ktorí súhlasia s prerozdeľovaním počtu utečencov do 28 krajín EÚ sú naivní, alebo kolaboranti aktérov vnášajúcich riadený chaos do Európy s nedozernými následkami .

Každý chce ísť do neba, ale nikto nechce umrieť !

21.10.2018

Aforizmus prenesený do politiky, takmer každý chce zmenu k lepšiemu, ale málokto niečo pre to urobí ! Väčšina občanov si praje sociálne spravodlivú spoločnosť, ale časť tejto väčšiny je v prípade volieb ľahostajná k tomuto presvedčeniu. Volí inak,alebo nepríde k voľbám. Po viacerých voľbách sú ľudia sklamaní, že nedošlo k zlepšeniu kvality života podľa ich [...]

Pripravili Sredoerópsku jar a rozbitie Vyšehrádskej skupiny štátov V4 ?

25.03.2018

Terajší vývoj v Európe prebieha podľa scénara svetovej finančnej oligarchie, čiže globálneho prediktora . Strojcom tohto vývoja ide o získanie svetovlády / NWO /, kontrolu nad prírodnými zdrojmi a nárast bohatstva chamtivých ľudí. Bezohľadné narastanie majetkovej nerovnosti medzi jedntlivcami,národmi a štátmi nemôže prebiehať do nekonečna,čo história potvrdzuje. [...]

Vážme si svetový mier a úsilie pre jeho udržanie !

23.01.2018

Rinčanie zbraňami naberá na intenzite a lokálne vojny podnecované globálnym prediktorom a finančnou oligarchiou môžu prerásť do svetovej vojny a zániku civilizácie. Motiváciou podnecovateľov lokálnych vojen je zavedenie svetovlády-NWO,ovládnutie energetických a nerastných zdrojov a nárastu ich bohatstva. Od II svetovej bolo v lokálnych vojnách pozabíjaných [...]

Marcela Kosová

Mazákovo miesto je obsadené, novou šéfkou Súdnej rady sa stala sudkyňa Kosová

14.05.2024 11:56

Najvyššie miesto v Súdnej rade obsadila bratislavská sudkyňa.

poľsko, baňa

Po závale v uhoľnej bani sú traja baníci nezvestní, ďalší sú zranení

14.05.2024 11:30

K závalu došlo skoro ráno približne 870 metrov pod zemou.

Zuzana Dolinková, Martina Šimkovičová

Šimkovičová aj Dolinková prežili hlasovanie o nedôvere a ostávajú ministerkami

14.05.2024 11:00, aktualizované: 11:41

Cez víkend minister práce Erik Tomáš (Hlas) na margo odvolania uviedol, že obe ministerky majú podporu koalície.

Kosatka dravá

Zvedavosť, hra či výstraha. Kosatky potopili plachetnicu, posádku zachránil tanker

14.05.2024 10:04

Išlo o siedmy takýto incident od roku 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 213193x
Priemerná čítanosť článkov: 3046x

Autor blogu

Kategórie