Chráňme si našu pôdu !

19. apríla 2017, richardnovak, Nezaradené

S uspokojením som prijal oznam redakcie mesačníka “ Zem a Vek “ o konaní zhromaždenia za ochranu našej pôdy. Zhromaždenie sa koná 22.04.17 v Blave na Hviezdoslavovom námestí o 15,00 hod.

Je najvyšší čas na prijatie ústavného zákona a zabrániť predaju pôdy zahraničným záujemcom alebo jej prenájom rôznym špekulantom. Je potrebné zabrániť akýmkoľvek machináciám ktorých výsledkom je definitívna strata pôdy.Pôda je dedičstvo po našich predkov a je to z vodou najdôležitejšia komodita našej populácie.Treba pripomenúť, že po r. 89 sme stratili potravinovú bezpečnosť /sebestačnosť/ ktorá klesla na 39%. Toto spôsobilo   sme odkázaní na dovoz rozdielu zo zahraničia ! Tento stav má     nepriaznivý dopad jednak na platobnú bilanciu štátu a v prípade zlyhania dovozu z akýchkoľvek príčin / neúroda vo vývozných       krajinách,vydieranie,plat.neschopnosť a pod./môžeme byť vystavení hladomoru. Z doterajšieho vývoja vidieť,že popri rozklade slov. priemyslu, sa sťahujú mraky aj nad našim               poľnohospodárstvo,lesmi a vodou,nevynímajúc. Pôda má slúžiť   hlavne pre zabezpečenie obživy obyvateľstva. Nebude sa využívať cudzincami na napr. pestovanie repky olejnej pre výrobu pohonných hmôt, alebo realizovanie iných zámerov.V súvislosti   so znížením potravinovej sebestačnosti Slovenska je zrejme aj import závadného hovädzieho a hydinového mäsa z Brazílie ! Treba nadstaviť zrkadlo tým tzv.demokratom,čo spôsobili rozklad poľnohospodárstva a zníženie potravinovej sebestačnosti Slovenska. Zaktivizovanie slov. poľnohospodárstva prinesie nielen zvýšenie sebestačnosti výroby potravín ale aj zvýšenie       zamestnanosti. Vedenie EÚ vyvíja tlak na SR aby zrušila zákaz   predaja pôdy zahraničným subjektom. Treba vedeniu EÚ odpovedať, že ak budeme dosahovať potravinovú sebestačnosť na 120% a reálne mzdy sa vyrovnajú mzdám v Záp. Európe môžeme byť čiastočne ústretoví k požiadavkám predaja pôdy cudzím subjektom !

Pokiaľ vláda a parlament SR by v predklone súhlasili s predajom v tomto období, dá sa to charakterizovať ako zrada záujmov slov. národa !