Založ si blog

Chráňme si našu pôdu !

S uspokojením som prijal oznam redakcie mesačníka “ Zem a Vek “ o konaní zhromaždenia za ochranu našej pôdy. Zhromaždenie sa koná 22.04.17 v Blave na Hviezdoslavovom námestí o 15,00 hod.

Je najvyšší čas na prijatie ústavného zákona a zabrániť predaju pôdy zahraničným záujemcom alebo jej prenájom rôznym špekulantom. Je potrebné zabrániť akýmkoľvek machináciám ktorých výsledkom je definitívna strata pôdy.Pôda je dedičstvo po našich predkov a je to z vodou najdôležitejšia komodita našej populácie.Treba pripomenúť, že po r. 89 sme stratili potravinovú bezpečnosť /sebestačnosť/ ktorá klesla na 39%. Toto spôsobilo   sme odkázaní na dovoz rozdielu zo zahraničia ! Tento stav má     nepriaznivý dopad jednak na platobnú bilanciu štátu a v prípade zlyhania dovozu z akýchkoľvek príčin / neúroda vo vývozných       krajinách,vydieranie,plat.neschopnosť a pod./môžeme byť vystavení hladomoru. Z doterajšieho vývoja vidieť,že popri rozklade slov. priemyslu, sa sťahujú mraky aj nad našim               poľnohospodárstvo,lesmi a vodou,nevynímajúc. Pôda má slúžiť   hlavne pre zabezpečenie obživy obyvateľstva. Nebude sa využívať cudzincami na napr. pestovanie repky olejnej pre výrobu pohonných hmôt, alebo realizovanie iných zámerov.V súvislosti   so znížením potravinovej sebestačnosti Slovenska je zrejme aj import závadného hovädzieho a hydinového mäsa z Brazílie ! Treba nadstaviť zrkadlo tým tzv.demokratom,čo spôsobili rozklad poľnohospodárstva a zníženie potravinovej sebestačnosti Slovenska. Zaktivizovanie slov. poľnohospodárstva prinesie nielen zvýšenie sebestačnosti výroby potravín ale aj zvýšenie       zamestnanosti. Vedenie EÚ vyvíja tlak na SR aby zrušila zákaz   predaja pôdy zahraničným subjektom. Treba vedeniu EÚ odpovedať, že ak budeme dosahovať potravinovú sebestačnosť na 120% a reálne mzdy sa vyrovnajú mzdám v Záp. Európe môžeme byť čiastočne ústretoví k požiadavkám predaja pôdy cudzím subjektom !

Pokiaľ vláda a parlament SR by v predklone súhlasili s predajom v tomto období, dá sa to charakterizovať ako zrada záujmov slov. národa !

 

 

 

 

 

Každý chce ísť do neba, ale nikto nechce umrieť !

21.10.2018

Aforizmus prenesený do politiky, takmer každý chce zmenu k lepšiemu, ale málokto niečo pre to urobí ! Väčšina občanov si praje sociálne spravodlivú spoločnosť, ale časť tejto väčšiny je v prípade volieb ľahostajná k tomuto presvedčeniu. Volí inak,alebo nepríde k voľbám. Po viacerých voľbách sú ľudia sklamaní, že nedošlo k zlepšeniu kvality života podľa ich [...]

Pripravili Sredoerópsku jar a rozbitie Vyšehrádskej skupiny štátov V4 ?

25.03.2018

Terajší vývoj v Európe prebieha podľa scénara svetovej finančnej oligarchie, čiže globálneho prediktora . Strojcom tohto vývoja ide o získanie svetovlády / NWO /, kontrolu nad prírodnými zdrojmi a nárast bohatstva chamtivých ľudí. Bezohľadné narastanie majetkovej nerovnosti medzi jedntlivcami,národmi a štátmi nemôže prebiehať do nekonečna,čo história potvrdzuje. [...]

Vážme si svetový mier a úsilie pre jeho udržanie !

23.01.2018

Rinčanie zbraňami naberá na intenzite a lokálne vojny podnecované globálnym prediktorom a finančnou oligarchiou môžu prerásť do svetovej vojny a zániku civilizácie. Motiváciou podnecovateľov lokálnych vojen je zavedenie svetovlády-NWO,ovládnutie energetických a nerastných zdrojov a nárastu ich bohatstva. Od II svetovej bolo v lokálnych vojnách pozabíjaných [...]

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 212772x
Priemerná čítanosť článkov: 3040x

Autor blogu

Kategórie