Odpusť im Pane, lebo nevedia čo činia !

6. marca 2016, richardnovak, Nezaradené

Týmto biblickým citátom možno charakterizovať tích 40 % oprávnených voličov ktorí neprišli k voľbám . Taktiež sa to týka tisícov ľudí z najnižšími príjmami, ktorí opakovane volia pravicové strany,čím si svojím spôsobom zaslúžia svoju neutešenú ekonomickú situáciu !
Nie bytie, ale spoločenské vedomie je zdrojom všetkej biedy. Keď sa dá dosť ovsa koňovi, niečo ostane aj pre vrabce,zobúce zrniečka z jeho trusu.Proces privatizácie-rozkradnutie spol.majetku R 89 ukázal,že veľa ľudí príjma úlohu vrabcov.
Výsledok volieb okrem ľahostajnosti ľudí k veciam verejným, taktiež spôsobila značná manipulácia spoločenského vedomia masmédiami, ktoré sú v drvivej väčšine ovládané bohatou vrstvou.Podľa všeobecnej mienky by mala existovať vyváženosť médií, čo je zárukou demokracie a vývoja. Zmena vlastníka denníka Pravda / pred tým “ Pravda Chudoby „,tiež vzbudzuje otáznik !
Ťažko si predstaviť aby tento štát spravoval zlepenec pravicových strán, ktorého funkcionári okrem rečí, toho veľa neurobili pre radových občanov.Modré z neba sľubovali aj ich predchodcovia R 89, čo sa podieľali na likvidácii priemyselných podnikov. Týmto sa vytvorili podmienky na odbyt výrobkov západnej produkcie. Noví zahraniční majitelia priem. podnikov napriek nízkym ekonomickým vstupom,odvádzajú dane tam, kde majú materské firmy alebo zisky posielajú do daňových rajov. Občan SR z pohľadu poberania nízkej mzdy sa stal druhoradým ak nie treťoradým občanom Európskej únie !
Rozklad priemyslu spôsobil zníženie fin.zdrojov na prefinancovanie nevýrobných odvetví ako je školstvo,zdravotníctvo verejná správa,budovanie infraštruktúry a iné. Zdroje sú iba sčasti vykryté eurofondami, ktoré môžu byť zatavené v prípade neposlušnosti, ako to deklaroval Juncker na porade vo Frankfurte n/M.
Pred voľbami pravica , prostredníctvom“kvázi odborárov“ naviedlo na štrajk zdravotné sestry a učiteľov. Štrajku sa zúčastnilo malé % dôverčivých a manipulovateľných ľudí a ako to dopadlo už vieme. V nemocniciach museli byť odložené operácie, čím pacient sa ocitol v roli rukojemníka týchto prospechárskych humanistov !

Súčasná medzinárodná situácia je veľmi vážna, až kritická / nával imigrantov, vojna v Sýrii, Ukrajina a iné /a predseda vlády to nebral na ľahkú váhu, čo bolo správne ! Deklaroval, že povinnosť vedenia štátu je zabezpečovať stabilizáciu pomerov a bezpečnosť všetkých občanov SR !! Pobočka „havloidov- kaviarenských povaľačov na Slovensku tieto koncepčné opatrenia otočili voči vláde, čo je neslýchané !

Na záver treba poznamenať, že toto zložité obdobie môže zvládnuť iba kompaktná, kvalitná, sociálne a národne orientovaná vláda.