Topiaci sa slamky chytá !

17. januára 2016, richardnovak, Nezaradené

Rozsýpaná pravica pre dosiahnutie volebného výsledku zneužíva zdravotníkov, učiteľov a dôverčivých občanov. Rýchlokvasní predáci zastupujú iba malé percento u týchto profesií a dokonca v niektorých nemocniciach si chcú urobiť z pacientov rukojemníkov. Títo predáci na podobné aktivity nemajú súhlas vedenia odborov. Mali by si uvedomiť,že ich požiadavky vláda z dôvodu stavu ekonomiky nemôže riešiť naraz.Treba pripomenúť, že po r.1989 došlo k značnému rozkladu priemyslu a nedochádza k tvorbe potrebnej výške finančných zdrojov pre financovanie nevýrobnej sféry. Ide o budovanie infraštruktúry,chod verejnej správy, zdravotníctvo, školstvo a radu ďalších odvetví. Zisky s fabrík patriacich zahraničnému kapitálu nie je zdaňovaný u nás ale v materských krajinách. Taktiež niektorým fabrikám boli udelené daňové prázdniny. Naša ekonomika je z časti financovaná eurofondami, avšak ich výška nezodpovedá potrebám SR.

Títo predáci, čo nezastupujú zvolené odbory, by si mali byť vedomí, že bývalé štáty východného bloku sa stali kolóniami z pohľadu odbytíšť,         nízkych ekonomických vstupov ako sú mzdy a pod.Taktiež nechcú vedieť,že sme zadĺženou krajinou, keď každý občan / vrátane kojencov/     je zadľžený sumou okolo 8 000 Eur . Náznaky hovoria, že výška eurofondov môže byť predmetom vydierania,ak nebude štát poslušný.

Pravici je potrebné pripomenúť, že r 89 občanom sľubovali modré z neba, ktoré sa však nedostavuje. To modré z neba si užíva malý okruh ľudí na úkor chudobných más, dokedy,ťažko predvídať.

Záverom chcem konštatovať, že vláda v uplynulom období uskutočňovala ústretové kroky v raste miezd v týchto odvetviach.Myslím si že nanášané požiadavky,kvázi odborárov by mali byť systémové s prihliadnutím na ostatné odvetvia a skupiny obyvateľov.