Založ si blog

Europoslanci, zastavte cestu do záhuby a budujte mierovú Európu ! !

Európa v súčasnom období žije v napätí,ktoré môže eskalovať do III svetovej vojny s nedozernými následkami. Dráma na Ukrajine narastá a taktiež v regiónoch Afriky a Stredného východu .Európa ako by sa nepoučila na dvoch svetových tragédiách a poskytuje priestor na podnecovanie ďalšej ! Čelní predstavitelia EÚ a Európskej komisie plnia úlohu poslušných vazalov,lokajov a odobrujú zámery anglossasov na ovládnutie sveta . V podstate ide o zámery finančnej oligarchie – elity u ktorej peniaze a bohatstvo sú cieľom a nie prostriedkom k vytváraniu lepších životných podmienok pre ľudskú populáciu . Dokonca aj bývalý  prezident Jim Carter konštatoval,že USA už nie sú funkčnou demokraciou ale vládou finančných elít.                                                                                                                                                             Aktéri na ovládnutie sveta národom podsúvajú ilúzie o sladkom živote a v podstate ide o novodobý kolonializmus, čo sa aplikovalo v štátoch bývalého východného bloku. Je tu lacná pracovná a zdatná pracovná sila, odbytište výrobkov, nízke ekonomické vstupy . Toto prináša značné zisky pre finančnú elitu, ktorá využíva ešte naviac daňové raje.Nárast priemernej reálnej mzdy radového zamestnanca na Slovensku za 25 rokov je zanedbateľný a každý občan je zadĺžený sumou okolo     7 600 Euro !! V iných prípadoch nadnárodní aktéri na získanie vplyvu v krajine často zneužívajú národné a náboženské cítenie obyvateľstva a podnecovaním docielia spustenie bratrovražedného konfliktu .  V poslednom období sa tento tragický scénar odohráva na Ukrajine , kde Ukrajinci zmanipulovaní propagandou bojujú za cudzie záujmy a prepadajú sa do ekonomickej priepasti . Kto na tejto tragédii získá ? veď zase len fin.elita ! Frakovanie ropy z bridlice,bohaté bane a kvalitná pôda sú dostatočnou motiváciou pre investorov . Aktivity na ovládnutie sveta fin. elitami a tiež jeho prírodných zdrojov sme mohli vidieť v prípade Iraku,Afganistanu,Sýrii,Líbyi a Juhoslávii ktoré priniesli státisíce ľudských obetí.                    Vo väčšine prípadoch boli nasadené vojská “ obranného paktu “ NATO , takže toto vojenské zoskupenie sa nedá nazvať obranným ale útočným . Je najvyšší čas zrušiť NATO a vybudovať skutočný Európsku obrannú organizáciu ! Poznamenávam,že za vojenskú intervenciu v Iraku / kde sa nedokázalo,že Irak vlastní chem.zbrane hromad. ničenia,čo bol dôvod na zásah / Malajský súdny tribunál V Kuala Lumpur vyniesol rozsudok za tento zločin /symbolický/ nad G.W Buschom,Blairom,Rumsfeldom,Wolfovitzom a ďalšími a to sa predsa nezabúda !?     Tragédia v Iraku má v tomto období ďalšie pokračovanie tragédie a USA vystupuje v úlohe mierotvorcu, boh vie aké je tam pozadie.

Je smutné,keď Európsky parlament a najmä sociálni demokrati zaujímajú k plánom fin.elít servilný postoj a sú vykonavateľmi ich požiadaviek. Počínanie M.Barrosa,C.Aschtonovej a ďalších sú vzdialené zásadám socialistickej internacionály, obzvlášť v kauze Ukrajina. Nedá mi nespomenúť franc. prezidenta Hollandeho /“ socialistu „/ ktorý vyzýval Obamu na priamu vojenskú intervenciu do Sýrie ! Ďalším podobným prípadom je aj Rasmussena preto dávam si otázku akí sú to reprezentanti sociálnodemokratických strán ?

Som presvedčený,že táto kolaborácia sa nedá stále tolerovať a radoví členovia sociálnodemokratických strán precitnú a nadstavia zrkadlo vedeniam a povedia : „už dosť “ ! V opačnom prípade ,strany sa pri najbližších voľbách prepadnú a uvolnia priestor extrémizmu.

Časť novinárskej obce mienkotvorných médií koná v súlade s príkazmi ich chlebodarcov, manipulujú so spoločenským vedomím a často spôsobujú časti populácie mentálnu újmu. Pri tak vážnom probléme ako je Ukrajina, mi to pripadá, ako by     táto časť novinárov si koledovala o vlastnú eutanáziu, tragický koniec svojich blízkych a národa. Z tohto vyplýva naliehavá potreba uviesť na trh alternatívne médiá, koré sú dôležité pre zdravý rozvoj demokratickej spoločnosti.

V poslednom období sa ozývajú aj revanšisti propagujúci vytvorenie autonómii v Karpatskom regióne a od severných susedov znejú hlasy na revíziu hraníc na úkor Ukrajiny.Tieto úvahy sú nebezpečné a môžu vyvolať ďalšie napätia alebo,nedajbože geopolitické zmeny v strednej Európe. Imúnnna by nebola ani ČR / Sudety ? / Vidieť, že rozdelenie ČSFR nebolo až tak prezieravé, zasluhujúce Nobelovu cenu aktérom, lebo už za Rimanov platilo „rozdeľ a panuj “  a pretrváva.

Každý chce ísť do neba, ale nikto nechce umrieť !

21.10.2018

Aforizmus prenesený do politiky, takmer každý chce zmenu k lepšiemu, ale málokto niečo pre to urobí ! Väčšina občanov si praje sociálne spravodlivú spoločnosť, ale časť tejto väčšiny je v prípade volieb ľahostajná k tomuto presvedčeniu. Volí inak,alebo nepríde k voľbám. Po viacerých voľbách sú ľudia sklamaní, že nedošlo k zlepšeniu kvality života podľa ich [...]

Pripravili Sredoerópsku jar a rozbitie Vyšehrádskej skupiny štátov V4 ?

25.03.2018

Terajší vývoj v Európe prebieha podľa scénara svetovej finančnej oligarchie, čiže globálneho prediktora . Strojcom tohto vývoja ide o získanie svetovlády / NWO /, kontrolu nad prírodnými zdrojmi a nárast bohatstva chamtivých ľudí. Bezohľadné narastanie majetkovej nerovnosti medzi jedntlivcami,národmi a štátmi nemôže prebiehať do nekonečna,čo história potvrdzuje. [...]

Vážme si svetový mier a úsilie pre jeho udržanie !

23.01.2018

Rinčanie zbraňami naberá na intenzite a lokálne vojny podnecované globálnym prediktorom a finančnou oligarchiou môžu prerásť do svetovej vojny a zániku civilizácie. Motiváciou podnecovateľov lokálnych vojen je zavedenie svetovlády-NWO,ovládnutie energetických a nerastných zdrojov a nárastu ich bohatstva. Od II svetovej bolo v lokálnych vojnách pozabíjaných [...]

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 07:51

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 212800x
Priemerná čítanosť článkov: 3040x

Autor blogu

Kategórie