Európsku úniu áno, ale nezávislú, sociálnu a mierotvornú !

25. mája 2014, richardnovak, Nezaradené

      Myslím si, že nízku voličskú účasť na voľbách do Európskeho parlamentu ovplyvnili hlavne udalosti na Ukrajine. Európska komisia na čele s Barrosom, Catherine Ashtonovou a EP M. Schulzom / členovia strany Európskych socialistov /doviedla Európu do úlohy servilného vykonavateľa zámerov finančných elít a hlavne USA, ktoré sa usilujú o svetovú dominanciu . Títo politici presadzovali vstup Ukrajiny do EÚ a hlavne do humánného paktu “ NATO. Títo politici taktiež uznávajú pučistickú vládu v Kyjeve, ktorá sa dostala k moci nezákonným spôsobom a naštartovala občiansku vojnu v krajine. Pri eskalácii občianskej vojny môže dôjsť ku nedozierným následkom a nie len v Európe !

Ak mám na mysli sociálny aspekt EÚ, tak naši spoluobčania sú sklamaní z toho,že priemerná reálna mesačná mzda sa za 25 rokov nezvýšilla a neboli navrhnuté opatrenia na jej postupné zvyšovanie . Treba pripomenúť, že dosahujeme v porovnaní so starými členmi EÚ až 80%-tnú produktivitu práce. Takže z hľadiska poberania mzdy za prácu sme sa stali občanmi 2-3 kategórie. / neokolonializmus? / V Nemecku nedávno stanovili minimálnu mzdu na hodinu, vo výške 8,50 E.     K tej sociálnej Európe chcem pripomenúť, že naďalej sa prehlbuje majetková nerovnosť a chudoba, čo je cesta do priepasti !

Z pohľadu mierotvornosti by mala EÚ po dvoch svetových vojnách vybudovať vzájomný obranný bezpečnostný systém. Zdiskreditovaný obranný pakt “ NATO podieľajúci sa na viacerých agresívnych intervenciách / Irak,Afganistan, Líbya, Juhoslávia / by sa mal rozpustiť. V záujme zabezpečenia mieru v Európe by mal Európsky parlament urýchlene konať a vyhlásiť Ukrajinu za neutrálnu krajinu s garanciou OSN . Je načase,aby sa Európa po všetkých skúsenostiach stala svojprávnou a vzdorovala manipuláciám ziskuchtivých,čiže chorých elementov !

Nízku účasť voličov ovplyvnila aj tá skutočnosť, že občanom chýbajú pravidelné, ale neskreslené informácie o aktivitách poslancov v Európskom parlamente. Niektoré prijaté právne normy v EP / napr.tvar uhoriek, spôsob údenia mäsa a pod. vzbudzujú len úsmev u občanov .

Tendencia EP vyšachovať z hry národné parlamenty je scestná a môže byť dôvodom rozpadu Európskej únie .