Dilema , ako sa rozhodnúť ?

11. mája 2014, richardnovak, Nezaradené

          24.05.14 sa konajú voľby poslancov do Európskeho parlamentu a značný počet voličov zažíva dilemu ako sa rozhodnúť . Pod vplyvom udalostí na Ukrajine, iniciovaných zámorskou finančnou elitou v snahe zabrániť Euroázijskej spolupráci, môže dôjsť ku eskalácii a ohrozeniu života tisícov Európanov. 

Je poľutovaniahodné, že doposiaľ z Európskeho parlamentu nezaznelo rázne odmietnutie politiky balancujúcej  na hrane vojny ! Pravica a tzv. ľavica “ Strana európskych socialistov – PES “ v Európskom parlamente prakticky ťahajú za jeden povraz a plnia úlohy finančných elít  , najmä z poza oceánu . Vedenie Európskej komisie na čele s M. Barrosom , Cathe-   rinou Ashtonovou a predseda EP M. Shulz sú poprední členovia európskych socialistov ! Zásluhou servilnej politiky dostali Európu do role akýchsi rukojemníkov USA , keď podporili rozšírenie Európskej únie a NATO smerom na východ.

       Ľavicovo orientovaný volič stojí pred rozhodnutím komu dá svoj hlas . Buď ho dá strane, ktorá sa hlási k európskym socialistom, alebo mladým ľavičiarom ktorým záleží na udržaní sociálne spravodlivej spoločnosti.Opravujem sa, je tam aj 5 starších, ale majú už životné skúsenosti, ktoré radi odovzdajú.                                                                                         Pravicový volič to tiež nemá ľahké a nech posúdi do akého enormného štádia sa dostala majetková nerovnosť, keď  99% majetku našej planéty vlastní zopár ľudí !

Neúčasť vo voľbách len nahráva arogantným politikom . Ľahostajní ľudia odmietajúci ísť voliť, sa asi spoliehajú na Sitnianskych rytierov, ktorí podľa povesti prídu na pomoc , keď bude národ v ohrození. V Česku sa jednoduchý ľud zasa spolieha na Blanických rytierov !

        Záver, Žiaľbohu sa jedná len o povesť a realita môže byť krutá !!