Založ si blog

Odmietnime účasť v špinavej hre finančných elít na úkor Európanov !

       V masmédiách rezonuje úvaha či SR pristúpi k mobilizácii armády v prípade eskalácie udalostí na Ukrajine.                 Samozrejme , že je potrebné zvýšiť ochranu  našej východnej hranice armádou,  kvôli možnému a nekontrolovateľnému       prenikaniu rôznych utečencov na Slovensko. Angažovanosť gen. tajomníka NATO  Rasmussena rozmiestniť jednotky         NATO na východnej hranici EÚ je ďalším balansovaním na okraji vojny , nakoľko sa zvyšuje napätie. Vojenský pakt NATO je “ humánna “ organizácia a o jeho agresívnych aktivitách sme sa mohli presvedčiť v prípade Iraku,Afganistanu,Juhoslávie Líbye a ďalších krajín . Podľa indícií je na rade Sýria, Irán a Venezuela.                                                                         Vojenské intervencie v týchto krajinách si vyžiadali státisíce nevinných obetí.Zodpovední za tieto intervencie v skutočnosti splňajú kritéria na základe ktorých boli odsúdení a popravení zločinci v Norimbergskom procese po II.svetovej vojne. Pre zaujímavosť uvediem, že súd v Kuala Lumpur /Malajzia/ vyriekol platný verdikt a uznal vinnými aktérov za spáchané zločiny v Iraku. Boli to G.W.Busch, Tony Blair, Rumsfeld, Wolfovitz a ďalší.

Všetky tieto vojenské intervencie majú spoločného menovateľa, získavanie kontroly nad ropnými zdrojmi, nerastným bohatstvom, záujmy militaristickej lobby, zvyšovanie bohatstva finančných elít a zabezpečenie dominancie USA.                 Bývalý prezident USA J.Carter s poľutovaním konštatoval, že USA už nie sú funkčnou demokraciou. V súvislosti s tým som si spomenul na citát Edmunda Burkeho : „Demokracia sa ľahko môže stať vládou darebákov“, čo je riziko pre celý svet.

Získavanie moci a vplyvu finančných elít sa koná pod plášťom demokracie, ktorá už takmer vyústila do nadvlády menšiny. Nepretržitá vojna, ktorú vedú USA a ich satelity sa stala základným rysom politiky a nie je úchylkou. Iniciovaním puču v Kyjeve a terajšou činnosťou vystavujú svet vojenskej konfrontácií.

K upevňovaniu hegemónie USA prispieva značná časť mienkotvorných masmédií, ktoré sú vo vlastníctve finančných elít a manipulujú so spoločenským vedomím. Tieto čiastočne alternujú zdravotníkov, nakoľko kontinuálne vykonávajú mentálnu anestéziu u dôverčivých a jednoduchých ľudí. Inak povedané, vytvárajú v mysliach ľudí virtuálny svet / virtuálny – myslený, možný/,vulgárne povedané,premývanie mozgu. Výsledok tejto činnosti možno charakterizovať citátom J.W.Goetheho :   “ Nikto nie je tak beznádejne zotročený ako tí, ktorí falošne veria, že sú slobodní“.

Som si vedomý, že mienkotvorný novinár je iba zamestnanec, musí plniť úlohy a trendy stanovené majiteľmi médií. Na druhej strane mali by si uvedomiť svoj podiel zodpovednosti za celkový vývoj spoločnosti, ktorý je často v rozpore s morálkou. Svoj prípadný nesúhlas s postojom zamestnávateľa môžu riešiť štrajkom, ako aj iní odborári.

Ako príklad uvádzam postup novinárov z televízie AL- Jazeera v Bejrute, ktorí odišli z redakcie na protest tomu, že zo strany Katarského majiteľa boli vystavení manipulácii.

Je zarážajúce, keď zástupcovia Europskej Únie zaujímajú servilný a vazalský postoj k zámorskému hegemónovi. Toto správanie neveští nič dobrého najmä v súvislosti s Ukrajinou, kde situácia môže eskalovať do nepredstaviteľných tragických rozmerov.

Predstavitelia Európskej únie,namiesto mierotvornej iniciatívy a upevnenia vzájomnej Európskej bezpečnosti sa prikláňajú k rozšíreniu NATO smerom na východ , čím sa RF cíti ohrozená, čo je logické .Vízia Európy by mala byť budovaná s cieľom postupného jadrového odzbrojenia / Rapackého plán /.                              

Európa by si mala sama riešiť problémy a nebyť pod kuratelou !

Každý chce ísť do neba, ale nikto nechce umrieť !

21.10.2018

Aforizmus prenesený do politiky, takmer každý chce zmenu k lepšiemu, ale málokto niečo pre to urobí ! Väčšina občanov si praje sociálne spravodlivú spoločnosť, ale časť tejto väčšiny je v prípade volieb ľahostajná k tomuto presvedčeniu. Volí inak,alebo nepríde k voľbám. Po viacerých voľbách sú ľudia sklamaní, že nedošlo k zlepšeniu kvality života podľa ich [...]

Pripravili Sredoerópsku jar a rozbitie Vyšehrádskej skupiny štátov V4 ?

25.03.2018

Terajší vývoj v Európe prebieha podľa scénara svetovej finančnej oligarchie, čiže globálneho prediktora . Strojcom tohto vývoja ide o získanie svetovlády / NWO /, kontrolu nad prírodnými zdrojmi a nárast bohatstva chamtivých ľudí. Bezohľadné narastanie majetkovej nerovnosti medzi jedntlivcami,národmi a štátmi nemôže prebiehať do nekonečna,čo história potvrdzuje. [...]

Vážme si svetový mier a úsilie pre jeho udržanie !

23.01.2018

Rinčanie zbraňami naberá na intenzite a lokálne vojny podnecované globálnym prediktorom a finančnou oligarchiou môžu prerásť do svetovej vojny a zániku civilizácie. Motiváciou podnecovateľov lokálnych vojen je zavedenie svetovlády-NWO,ovládnutie energetických a nerastných zdrojov a nárastu ich bohatstva. Od II svetovej bolo v lokálnych vojnách pozabíjaných [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 212799x
Priemerná čítanosť článkov: 3040x

Autor blogu

Kategórie