Sme na prahu vojny ! ? II časť

10. apríla 2014, richardnovak, Nezaradené

          Ukrajinská kríza vyvolaná mocnosťou, usilujúcej sa o hegemóniu nielen v Európe, ale na celom svete naberá na intenzite . Hrozí vojenská konfrontácia a štáty Európskej únie môžu byť zatiahnuté do tohto konfliktu . Zastavením prísunu surovín,plynu a odbytu,predpokladá sa pokles výkonnosti ekonomík a situáciu môžu skomplikovať utečenci.Tieto skutočnosti spôsobia v Európskej únii sociálne nepokoje väčšieho rozsahu. Súčasná situácia v Španielsku,Grécku,Talian-   sku a Portugalsku nie je lichotivá ! Dôsledkom konfliktu a spomínaných skutočností sa nedá vylúčiť destabilizácia a ani       geopolitické dôsledky pre jednotlivé štáty Európy.Nestabilita môže zaujať pozornosť nacionalistov,fašistov a revanšistov,     ktorí čakajú na svoju príležitosť.

Dávam si otázku, kto nám zaručí nedotknuteľnosť našich hraníc v prípade vyskytnutia chaosu. Roky 1919 a 1938 by mali byť pre našich politikov mementom ! Spomenul som si na známe to Rímske :“ Rozdeľ a panuj „, to sa aj podarilo v prípade rozdelenia ČSFR na dva miništáty aj bez referenda.

Podľa ukrajinských zákonov súčasná ukrajinská vláda je nelegálna. Bolo by rozumné zo strany zainteresovaných strán si   sadnúť za rokovací stôl a vyhlásiť slobodné voľby pod dozorom OSN ! Následne vyhlásiť celú Ukrajinu za neutrálny štát     s garanciou OSN.