Založ si blog

Sme na prahu vojny ! ? II časť

          Ukrajinská kríza vyvolaná mocnosťou, usilujúcej sa o hegemóniu nielen v Európe, ale na celom svete naberá na intenzite . Hrozí vojenská konfrontácia a štáty Európskej únie môžu byť zatiahnuté do tohto konfliktu . Zastavením prísunu surovín,plynu a odbytu,predpokladá sa pokles výkonnosti ekonomík a situáciu môžu skomplikovať utečenci.Tieto skutočnosti spôsobia v Európskej únii sociálne nepokoje väčšieho rozsahu. Súčasná situácia v Španielsku,Grécku,Talian-   sku a Portugalsku nie je lichotivá ! Dôsledkom konfliktu a spomínaných skutočností sa nedá vylúčiť destabilizácia a ani       geopolitické dôsledky pre jednotlivé štáty Európy.Nestabilita môže zaujať pozornosť nacionalistov,fašistov a revanšistov,     ktorí čakajú na svoju príležitosť.

Dávam si otázku, kto nám zaručí nedotknuteľnosť našich hraníc v prípade vyskytnutia chaosu. Roky 1919 a 1938 by mali byť pre našich politikov mementom ! Spomenul som si na známe to Rímske :“ Rozdeľ a panuj „, to sa aj podarilo v prípade rozdelenia ČSFR na dva miništáty aj bez referenda.

Podľa ukrajinských zákonov súčasná ukrajinská vláda je nelegálna. Bolo by rozumné zo strany zainteresovaných strán si   sadnúť za rokovací stôl a vyhlásiť slobodné voľby pod dozorom OSN ! Následne vyhlásiť celú Ukrajinu za neutrálny štát     s garanciou OSN.     

Každý chce ísť do neba, ale nikto nechce umrieť !

21.10.2018

Aforizmus prenesený do politiky, takmer každý chce zmenu k lepšiemu, ale málokto niečo pre to urobí ! Väčšina občanov si praje sociálne spravodlivú spoločnosť, ale časť tejto väčšiny je v prípade volieb ľahostajná k tomuto presvedčeniu. Volí inak,alebo nepríde k voľbám. Po viacerých voľbách sú ľudia sklamaní, že nedošlo k zlepšeniu kvality života podľa ich [...]

Pripravili Sredoerópsku jar a rozbitie Vyšehrádskej skupiny štátov V4 ?

25.03.2018

Terajší vývoj v Európe prebieha podľa scénara svetovej finančnej oligarchie, čiže globálneho prediktora . Strojcom tohto vývoja ide o získanie svetovlády / NWO /, kontrolu nad prírodnými zdrojmi a nárast bohatstva chamtivých ľudí. Bezohľadné narastanie majetkovej nerovnosti medzi jedntlivcami,národmi a štátmi nemôže prebiehať do nekonečna,čo história potvrdzuje. [...]

Vážme si svetový mier a úsilie pre jeho udržanie !

23.01.2018

Rinčanie zbraňami naberá na intenzite a lokálne vojny podnecované globálnym prediktorom a finančnou oligarchiou môžu prerásť do svetovej vojny a zániku civilizácie. Motiváciou podnecovateľov lokálnych vojen je zavedenie svetovlády-NWO,ovládnutie energetických a nerastných zdrojov a nárastu ich bohatstva. Od II svetovej bolo v lokálnych vojnách pozabíjaných [...]

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 212804x
Priemerná čítanosť článkov: 3040x

Autor blogu

Kategórie