Založ si blog

Zmenil sa Slovák od dôb Hurbana ?

Výsledok prezidentských volieb je produktom masmédií, ktoré pôsobia ako mentálne anestetiká/ napr.morfium /na masy dôverčivých a jednoduchých ľudí.Výsledok taktiež ovplyvnila neúčasť značnej časti nezodpovedných a ľahostajných voličov.            Filozofické : “ Bytie určuje vedomie “ by malo byť základom pre rozhodovanie každého z nás. čiže moja sociálna     pozícia by mala spravidla určovať koho podporím a predpokladám že bude mojím zástancom.                                          

Na záver spomeniem aforizmus : “ Boj proti hlúposti je márny,ale nesmieš ho vzdať ! Napríklad,väčšine občanov ide o sociálne spravodlivú spoločnosť, ale väčšina občanov,v prípade volieb je ľahostajná k svojmu presvedčeniu !

Nepochopiteľné a iracionálne správanie tejto skupiny voličov môžeme prezentovať na tomto príklade:                                 Delenie bohatstva v kapitalizme sa dá prirovnať ku vzťahu koňa a vrabcov. Kôň, čiže vlastník výrobných prostriedkov –         má prístup k válovu s ovsom a vrabce / jeho voliči / môžu vyzobávať zrniečka len z jeho trusu. Ak takýto volič bude naďalej vystupovať v úlohe vrabca nepodarí sa mu zlepšiť jeho ekonomickú situáciu a ani jeho rodine ! Občan , podumaj a v budúcich voľbách voľ s rozumom !  Len hlupák stúpi po druhý krát na opreté hrable , toľko príslovie.             

Každý chce ísť do neba, ale nikto nechce umrieť !

21.10.2018

Aforizmus prenesený do politiky, takmer každý chce zmenu k lepšiemu, ale málokto niečo pre to urobí ! Väčšina občanov si praje sociálne spravodlivú spoločnosť, ale časť tejto väčšiny je v prípade volieb ľahostajná k tomuto presvedčeniu. Volí inak,alebo nepríde k voľbám. Po viacerých voľbách sú ľudia sklamaní, že nedošlo k zlepšeniu kvality života podľa ich [...]

Pripravili Sredoerópsku jar a rozbitie Vyšehrádskej skupiny štátov V4 ?

25.03.2018

Terajší vývoj v Európe prebieha podľa scénara svetovej finančnej oligarchie, čiže globálneho prediktora . Strojcom tohto vývoja ide o získanie svetovlády / NWO /, kontrolu nad prírodnými zdrojmi a nárast bohatstva chamtivých ľudí. Bezohľadné narastanie majetkovej nerovnosti medzi jedntlivcami,národmi a štátmi nemôže prebiehať do nekonečna,čo história potvrdzuje. [...]

Vážme si svetový mier a úsilie pre jeho udržanie !

23.01.2018

Rinčanie zbraňami naberá na intenzite a lokálne vojny podnecované globálnym prediktorom a finančnou oligarchiou môžu prerásť do svetovej vojny a zániku civilizácie. Motiváciou podnecovateľov lokálnych vojen je zavedenie svetovlády-NWO,ovládnutie energetických a nerastných zdrojov a nárastu ich bohatstva. Od II svetovej bolo v lokálnych vojnách pozabíjaných [...]

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 212790x
Priemerná čítanosť článkov: 3040x

Autor blogu

Kategórie