Založ si blog

Marec sa blíži a ako sa rozhodnúť ?

Filozofi hovoria : “ Bytie určuje vedomie “ ! Z toho vyplýva,že moja sociálna pozícia by mala spravidla určovať koho budem voliť. Keď sa živím poctivou robotou, alebo som nezamestnaný,budem voliť toho kto obhajuje moje práva. Budem voliť toho, kto vytvára sociálne prostredie pre zabezpečenie môjho primeraného a dôstojného života,ako aj mojej rodiny.                Prieskumy uvádzajú, že u nás máme až 70% ľavicovo orientovaných ľudí.Sú to občania ktorí poskytujú svoju prácu,sociálne odkázaní, nezamestnaní a dôchodci. Patria sem aj vysokoškoláci, ktorým štát uhrádza   štúdium. Prakticky ide o prevažnú časť populácie, ktorej by malo záležať na existencii sociálneho štátu. Podľa doterajších skúseností značná časť týchto občanov- voličov je ľahostajná až nezodpovedná k veciam verejným, čoho dôkazom je vysoká neúčasť vo voľbách. Týka sa to najmä osôb z nízkymi fin. príjmami,ktorí opakovane nechodia k voľbám, čím svojim spôsobom sa stávajú najzraniteľnejšou skupinou a svojou neúčasťou vo voľbách poslúži       pravici.

Nepochopiteľné a iracionálne správanie tejto časti voličov môžeme pranierovať na tomto príklade. Delenie bohatstva v kapitalizme sa dá prirovnať ku vzťahu koňa a vrabcov. Kôň, čiže vlastník výrobných prostriedkov /továrnik/ má prístup k válovu s ovsom a vrabce / jeho voliči / môžu vyzobávať zrniečka len z jeho trusu. Ak takýto volič bude naďalej vystupovať v úlohe vrabca, nepodarí sa mu zlepšiť jeho ekonomickú situáciu ! Z tohto vyplýva,že každý by mal vedieť ako sa správne rozhodnúť.

Na adresu zmanipulovaných chudobných ľudí slúžiacich kapitálu len toľko,že títo sú v očiach bohatých vrstiev,len užitoční hlupáčikovia behajúci po námestiach ! Krédo “ ži a dovoľ žiť druhému “ upadá už do zabudnutia v tomto systéme. Kapitalizmus dospel do najväčšej krízy od r 1929 , majetková nerovnosť sa dostala do takého štádia,že úzka skupina ľudí / globálna oligarchia / vlastní takmer všetok majetok na našej planete. Jedno je však isté, že ďalšie zväčšovanie majetkovej a sociálnej nerovnosti je cesta do prepadliska .

Na záver dovoľujem si pripomenúť, že slovenský národovec Ján Palárik pred 150-timi rokmi v tedajšom Uhorsku horlivo vyzýval Slovákov, aby sa viac zaujímali o veci verejné. V opačnom prípade, keď nerozhodnú vo voľbách budú za nich rozhodovať iní a táto myšlienka je stále aktuálna najmä v tomto období !!

Každý chce ísť do neba, ale nikto nechce umrieť !

21.10.2018

Aforizmus prenesený do politiky, takmer každý chce zmenu k lepšiemu, ale málokto niečo pre to urobí ! Väčšina občanov si praje sociálne spravodlivú spoločnosť, ale časť tejto väčšiny je v prípade volieb ľahostajná k tomuto presvedčeniu. Volí inak,alebo nepríde k voľbám. Po viacerých voľbách sú ľudia sklamaní, že nedošlo k zlepšeniu kvality života podľa ich [...]

Pripravili Sredoerópsku jar a rozbitie Vyšehrádskej skupiny štátov V4 ?

25.03.2018

Terajší vývoj v Európe prebieha podľa scénara svetovej finančnej oligarchie, čiže globálneho prediktora . Strojcom tohto vývoja ide o získanie svetovlády / NWO /, kontrolu nad prírodnými zdrojmi a nárast bohatstva chamtivých ľudí. Bezohľadné narastanie majetkovej nerovnosti medzi jedntlivcami,národmi a štátmi nemôže prebiehať do nekonečna,čo história potvrdzuje. [...]

Vážme si svetový mier a úsilie pre jeho udržanie !

23.01.2018

Rinčanie zbraňami naberá na intenzite a lokálne vojny podnecované globálnym prediktorom a finančnou oligarchiou môžu prerásť do svetovej vojny a zániku civilizácie. Motiváciou podnecovateľov lokálnych vojen je zavedenie svetovlády-NWO,ovládnutie energetických a nerastných zdrojov a nárastu ich bohatstva. Od II svetovej bolo v lokálnych vojnách pozabíjaných [...]

Gorazdova 27, bratislava, vila, Danko

Nielen prezidentská vila chátra. Štát odkúpil miliónové nehnuteľnosti aj pre šéfa parlamentu, nikto v nich však nebýva

23.04.2024 09:00

Žiaden šéf Národnej rady SR sa do nej totiž nenasťahoval, ani len v jej priestoroch neprijal žiadnu oficiálnu návštevu.

deviataci, Banská Bystrica, protidrogový vlak

Špeciálny vlak ukazuje, čo spôsobujú tvrdé drogy. Autor projektu Revolution train vychádza z vlastnej skúsenosti

23.04.2024 09:00

Na nebezpečenstvo drog upozorňuje v týchto dňoch slovenských deviatakov špeciálny vlak Revolution train, v ktorom sa o príčinách, vývoji a dôsledkoch závislosti dozvedajú zážitkovou formou.

Russia Victory Day Parade ruskí vojaci

Výdavky na zbrojenie rekordne rastú. Vojna na Ukrajine rozhýbala NATO

23.04.2024 08:00

Celkové vojenské výdavky vo svete dosiahli vlani až 2,443 bilióna dolárov, čo je najvyššia suma od roku 1988.

americkí vojaci

Na americké jednotky v Iraku a Sýrii útočili dvakrát v priebehu 24 hodín

23.04.2024 06:52

Dva drony zostrelili v pondelok neďaleko leteckej základne v západoirackej provincii Anbár.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 212663x
Priemerná čítanosť článkov: 3038x

Autor blogu

Kategórie