Založ si blog

Spomienka na Pražskú defenestráciu .

Druhá Pražská defenestrácia prebehla v R 1618 , keď nespokojné a rozhorčené davy vyhodili z okna dvoch miestodržiteľov Habsburghovcov. Títo však dopadli na kopu hnoja a prežili. Defenestrácia bol protest českých občanov , nakoľko Habsburghovci nenapĺňali potreby Českého národa ! Na túto historickú udalosť som si spomenul v súvislosti s lokajským postojom časti Európskych socialistov a ľudovcov v Európskom parlamente voči zámorskej finančnej oligarchii.                                                                                Rozhľadení a uvažujúci občania EÚ si pomaly uvedomujú do čoho nás zaťahuje spomínaná časť Europoslacov. Títo poslanci zaujímajú servilný postoj ku vnášaniu riadeného chaosu do Európy . Jedná sa hlavne o prijatie utečencov a presadzovanie zámerov voči Ruskej federácii. Čo sa týka stanovenia kvôt prijatia utečencov štátmi EÚ zo strany EK , je treba povedať, že utečenci vznikli v dôsledku podnecovania nepokojov a vojenských agresií. Z tohto logicky vyplýva , že utečencov by mali prijať iba tie krajiny, ktoré  tieto agresívne intervencie uskutočnili a z nich profitovali,/ ovládnutie ropných a iných prírodných zdrojov /. Vojenské agresie v Iraku, Líbyi,Sýrii, Juhoslávii a v ďalších zemiach s mil. ľudskými obeťami majú byť pre Európanov a hlavne pre Europoslancov mementom ! Taktiež je potrebné nadstaviť zrkadlo tzv. „osobnostiam ČR a SR “ , ktorí v liste adresovanom USA a EP označili  Ruskú federáciu za potencionálneho agresora. Treba pripomenúť, že RF  disponuje 1/6 území planéty, 35% prírodnými zdrojmi, umožnila sa Nemcom zjednotiť a rozpustila Varšavskú zmluvu. Z toho vidieť, že propaganda v označení potenciálneho agresora stojí na veľkom klamstve a je to presne naopak ! Autorov tohto pamfletu zrejme motivuje túžba po moci a peniazoch.

Aktivity finančnej oligarchie-elít, smerujúce k zavedeniu svetovlády a ďalšie zvyšovanie majetkovej nerovnosti  je cesta do prepadliska. Bohužiaľ väčšina Europoslancov a politikov kolaboruje strojcom týchto zámerov, čím    balancuje na okraji možno poslednej svetovej vojny.

Je správne keď vláda SR odmieta prijať stanovenú prvú kvôtu utečencov keďže si je vedomá následkov kladného stanoviska. Niektorí kuvici tárajú, že aj západ v minulosti prichýlil našich utečencov. Osobne si na to pamätám, boli to v drvivej väčšine ekonomickí utečenci s vidinou lepších fin. príjmov. Západ ich akceptoval, jednalo sa väčšinou o kvalifikovanú a lacnú pracovnú silu. Boli to emigranti na dobrej kultúrnej a spoločenskej úrovni,čiže  protiklad ponúkaných utečencov .

Dúfam, že defenestrácia v Bruseli neprebehne, nakoľko budova Európskeho parlamentu je rozľahlá a vysoká. Navoziť toľko hnoja, aby si poslanci neublížili je časovo aj finančne náročné !

Verím, že národy EÚ nájdu cestu ako riešiť tento likvidačný zámer organizovaním referenda spojenom s vyslovením nedôvery servilným vládam!

 

Každý chce ísť do neba, ale nikto nechce umrieť !

21.10.2018

Aforizmus prenesený do politiky, takmer každý chce zmenu k lepšiemu, ale málokto niečo pre to urobí ! Väčšina občanov si praje sociálne spravodlivú spoločnosť, ale časť tejto väčšiny je v prípade volieb ľahostajná k tomuto presvedčeniu. Volí inak,alebo nepríde k voľbám. Po viacerých voľbách sú ľudia sklamaní, že nedošlo k zlepšeniu kvality života podľa ich [...]

Pripravili Sredoerópsku jar a rozbitie Vyšehrádskej skupiny štátov V4 ?

25.03.2018

Terajší vývoj v Európe prebieha podľa scénara svetovej finančnej oligarchie, čiže globálneho prediktora . Strojcom tohto vývoja ide o získanie svetovlády / NWO /, kontrolu nad prírodnými zdrojmi a nárast bohatstva chamtivých ľudí. Bezohľadné narastanie majetkovej nerovnosti medzi jedntlivcami,národmi a štátmi nemôže prebiehať do nekonečna,čo história potvrdzuje. [...]

Vážme si svetový mier a úsilie pre jeho udržanie !

23.01.2018

Rinčanie zbraňami naberá na intenzite a lokálne vojny podnecované globálnym prediktorom a finančnou oligarchiou môžu prerásť do svetovej vojny a zániku civilizácie. Motiváciou podnecovateľov lokálnych vojen je zavedenie svetovlády-NWO,ovládnutie energetických a nerastných zdrojov a nárastu ich bohatstva. Od II svetovej bolo v lokálnych vojnách pozabíjaných [...]

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 08:14

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 212332x
Priemerná čítanosť článkov: 3033x

Autor blogu

Kategórie