Založ si blog

Parížska tragédia a krokodílie slzy niektorých politikov !

Teroristický útok zločincov na redakciu Charlie Ebdo v Paríži si zaslúži  rázne  odsúdenie zo strany civilizovanej spoločnosti a vyslovenie sústrasti pozostalým.

Reakciou na túto udalosť bolo zorganizovanie smútočného pochodu v Paríži   za účasti 1,2 – 1,6 miliónov občanov. Zorganizovanie takého počtu,masy ľudí vyvoláva radu otázok. Na čele tohto smútočného sprievodu kráčalo zopár       politikov ktorí prisluhujú aktivitám finančných elít usilujúcich sa o zavedenie nového svetového poriadku s dominanciou USA. Pod týmito aktivitami mám na mysli ovládnutie prírodných zdrojov a podmanenie si národov a štátov,       často násilnou cestou . V rámci realizácie tohto programu bolo zavraždených státisíce ľudí, najmä na severe Afriky a prednej Azii , uvediem iba niektoré napadnuté štáty :

Irak – Západ v záujme zmocnenia sa ropných zdrojov oklamal svetovú verejnosť, že S.Hussein používa chemické zbrane proti svojmu ľudu. Západ  potom uskutočnil vojenskú intervenciu, následkom ktorej bolo tisíce ľudských   obetí . Za tento čin,symbolický súd v Kuala Lumpur / Malajzia / vyniesol werdikt nad hlavnými vinníkmi, G.W.Buschom,T.Blairom,Ramsfeldom,Wolfovitzom a  ďalšími .                                                                                                                                                    Líbya – Kaddáfí nebol poslušná bábka a snažil sa o pozdvihnutie kvality         života afrických štátov a organizoval ich na spoločný postup.Realizoval obrovský projekt na využitie podzemného Saharského vodného zdroja           / objemu zodpovedajúcemu dvom kaspických moriam / sladkej vody.               Západné krajiny vtedy dlhovali Líbyi okolo 50 Mld dolárov, Kaddáfi žiadal       dlh vyplatiť a ak tak neurobia,neobnoví im licenciu na ťažbu.Kaddáfi vraj         požičal veľa peňazí Sarkószymu na jeho volebnú kampaň. Západné krajiny   reagovali tak, že za pomoci domácej opozície, žoldnierov a letectva násilím   zmenili vládu a Kaddáfi bol zavraždený. V tejto krajine doteraz panuje chaos,bieda,hlad,čo produkuje značný počet utečencov .

Sýria – tuná tiež ide o ovládnutie ropných zdrojov, odstránenie Assada a       zaujatie východzej pozície voči Iránu . Pozoruhodné je, že v Sýrii doteraz žili v zhode komunity 3-4 náb. vyznaní ! Je smutné, že „socialista“ F.Hollande     sa choval ako jastrab a vyzýval Obamu na priamy voj.zásah v Sýrii !!             Vojská Kalifátu /koho to je dieťa?/ spôsobujú tragédiu v tejto oblasti a uteče- cov je okolo 1,5 milióna

Juhoslávia – v znamení rímskeho hesla : „rozdeľ a panuj“, západ podnecoval a vyprovokoval občiansku vojnu medzi jednotlivými národmi. V rámci tejto obč. vojny, západ nasadil letectvo NATO a uskutočnilo sa „Humanitné bombardovanie “ čo prinieslo tisíce civilných obetí ! Naši papagáji tento         výraz viac krát opakovali. Výsledok konfliktu bol rozpad Juhoslávje na malé ekonomiky,ktoré sa nedokážu brániť zámerom fin.oligarchie a strata Koso-   va, kde si NATO zriadilo základňu a kde sú tiež prírodné zdroje.

Afganistan –  v tomto teritóriu sa nachádzajú taktiež prírodné zdroje a prekvitá produkcia opiátov. Dlhotrvajúce boje vyčerpávajú krajinu a bieda     je zdrojom tvorby utečencov !

Vzhľadom na uvedené skutočnosti nech si čitateľ sa urobí úsudok, kto je     väčším vinníkom.   Či tí traja fanatickí zločinci,alebo niektorí seriózne             vyzerajúci pánovia – politici v smútočnom sprievode !!

Zorganizovanie smútočného sprievodu sa môže podieľať na mentálnej manipulácii davu, čo môže byť v súlade so zámerami finančných elít.             Treba pripomenúť, že nárast utečencov z Afriky a Prednej Ázie je dôsledkom kolonizácie a neokolonizácie. Krajiny bývalého Východného         bloku sa na tomto nepodieľali-neprofitovali a nenesú na tom vinu, z čoho       vyplýva nízka pravdepodobnosť teroristickej akcie na Slovensku.                   Nárast počtu islamistov v západnej Európe umožnilo obdobie konjuktúry       po II svetovej vojne/ lacná pracovná sila, lepšie exist. podmienky a vysoký     populačný rast. Vraciam sa ku geniálnej myšlienke H. Kholla : Radšej vydať   vonku 2 marky, ako dať 1 marku emigrantovi v Nemecku !                               Toto evokuje myšlienku zriadiť fond OSN na rozvoj postihnutých oblastí a      nebudú utečenci ! Podmienka je však vytesniť odtiaľ podnecovačov nepokojov, lokálnych vojen a militaristickú lobby . Samozrejme pod nekom-   promisným dohľadom OSN.

Ako som už uviedol, zorganizovanie takej enormnej smútočnej tryzny vyvoláva radu otázok. Táto môže byť prvým krokom na postupné zavedenie diktatúry menšiny väčšine . / v starom Grécku bola demokracia a súčasne i otroci /  Neustále zvyšovanie majetkovej nerovnosti tomu napovedá a je to   cesta do prepadliska ! Opatrenia na upevnenie moci silových zložiek možno pramenia z obáv finančných elít z nárastu vplyvu ľavice v Európe / Grécko   Španielsko,Taliansko,Francia atď / vzhľadom na dopad hospodárskej krízy . Opatrenia môžu súvisieť taktiež z vývojom na Ukrajine, čomu nasvedčuje koncentrácia vojsk NATO v Poľsku a Pobaltí.                                                   Môžu to byť aj opatrenia smerujúce k upevneniu vazalstva Európy k USA       v súvislosti snahy zavádzania nového svetového poriadku.

        Na záver si myslím, že novinárska obec by mala pomôcť zastaviť politiku balansovania na pokraji vojny, ktorá môže prerásť do poslednej !       Novinári by sa mali usilovať o vytvorenie alternatívnych médií a zabrániť mentálnu manipuláciu davu . Vyváženosť tlače a ostatných masmédií predstavujú skutočnú demokraciu !

Každý chce ísť do neba, ale nikto nechce umrieť !

21.10.2018

Aforizmus prenesený do politiky, takmer každý chce zmenu k lepšiemu, ale málokto niečo pre to urobí ! Väčšina občanov si praje sociálne spravodlivú spoločnosť, ale časť tejto väčšiny je v prípade volieb ľahostajná k tomuto presvedčeniu. Volí inak,alebo nepríde k voľbám. Po viacerých voľbách sú ľudia sklamaní, že nedošlo k zlepšeniu kvality života podľa ich [...]

Pripravili Sredoerópsku jar a rozbitie Vyšehrádskej skupiny štátov V4 ?

25.03.2018

Terajší vývoj v Európe prebieha podľa scénara svetovej finančnej oligarchie, čiže globálneho prediktora . Strojcom tohto vývoja ide o získanie svetovlády / NWO /, kontrolu nad prírodnými zdrojmi a nárast bohatstva chamtivých ľudí. Bezohľadné narastanie majetkovej nerovnosti medzi jedntlivcami,národmi a štátmi nemôže prebiehať do nekonečna,čo história potvrdzuje. [...]

Vážme si svetový mier a úsilie pre jeho udržanie !

23.01.2018

Rinčanie zbraňami naberá na intenzite a lokálne vojny podnecované globálnym prediktorom a finančnou oligarchiou môžu prerásť do svetovej vojny a zániku civilizácie. Motiváciou podnecovateľov lokálnych vojen je zavedenie svetovlády-NWO,ovládnutie energetických a nerastných zdrojov a nárastu ich bohatstva. Od II svetovej bolo v lokálnych vojnách pozabíjaných [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 212611x
Priemerná čítanosť článkov: 3037x

Autor blogu

Kategórie