Založ si blog

Neférová hra európskych politikov k problému utečencov !

V súčasnom období sa šíria správy o zámere nadnárodných aktérov a politikov EÚ príjmať a rozmiestňovať v krajinách EÚ utečencov z afrických a ázijských krajín. Kvóty pre rozdelenie utečencov chcú stanoviť podľa kľúča, t.j. podľa počtu obyvateľov v jednotlivých štátoch a vraj štáty to musia akceptovať. V prípade ČR táto musí v budúcom roku prijať 10 000 utečencov.

Nárasty utečencov spôsobuje veľká chudoba,klimatické zmeny,lokálne vojny, vysoká populácia,zaostalosť ekonomík a ďalšie faktory. Tento stav má  na    svedomí hlavne stáročná kolonizácia,uskutočňovaná štátmi západnej Európy a otrokástvo, ktoré prekvitalo aj v USA . Po II svet. vojne v týchto zemiach       zapustil korene neokolonializmus, rabovanie prírodných zdrojov pokračuje a je častou príčinou lokálnych vojen, nakoľko chamtivosť fin. elít nepozná medze .     Na tejto tragédii zasa profituje militaristická lobby a podnecovatelia nepokojov, zneužívajúci národné,etnické a náboženské cítenie obyvateľstva ! Na tomto   neokoloniálnom procese sa zúčastňujú krajiny západnej Európy a finančné zisky z týchto antihumánných aktivít majú rozhodujúci  podiel na bohatstve západného sveta .

Vojenské intervencie USA a NATO v krajinách / Irak,Líbya,Sýria,Afganistan a ďalších / sú hlavne vedené v záujme finančných elít a nastolenia dominancie USA ,čo prinieslo tamojším národom katastrofu. Okrem zničenej infraštruktúry a státisícom ľudských obetí sú obyvatelia vystavení hladomoru, nemajú sa kde podieť a stávajú sa z nich utečenci. OSN nedávno oznámila, že ich nemá čím nakŕmiť ! Časť týchto zúfalcov uteká cez stredozemné more do Európy s nádejou prežitia.Tento rok sa preplavilo do Európy cca  150 000 utečencov , za dramatických okolností sa utopilo  údajne 4 000 osôb.

Podotýkam, že civilizované ľudstvo by malo týmto nešťastníkom pomôcť a odštartovať účinnú humanitnú akciu.!

Neférové je však umiestnenie utečencov v krajinách bývalého východného bloku nakoľko tieto štáty nenesú žiadnu vinu, Nekolonizovali Africké územia,

neprofitovali na prírodných zdrojoch a týmto sú zákonite chudobnejšie ako   západné krajiny !

Naproti tomu,štáty západnej Európy niekoľko storočí kolonizovali africké krajiny, krajiny prednej Ázie a profitujú z nich dodnes. Sú oveľa bohatšie a majú ďaleko vyšší HDP !

Utečenci sú pomerne na nižšom stupni spoločenského rozvoja, sú odlišného náboženského vyznania ako aj kultúry. Malá časť tohto etnika       / fanatici / môžu spôsobiť svojim extrémizmom nedozerné tragédie v EÚ.      Vysoká pôrodnosť moslimiek vo Francúzsku je cez 8 detí a pôrodnosť          francúziek je okolo 1,3 dieťaťa / priemer v Európe je približne rovnaký.

Táto štatistika hovorí, že za pár desaťročí sa môže v Európe aplikovať        zákon Šarija !! Utečenci môžu vo zvýšenej miere spôsobiť šírenie obzvlášť  nebezpečných chorôb.

 

Vychádzajúc z tejto situácie si myslím,že problém utečencov by sa dal riešiť racionálne s kompromisom . Európanov by mal inšpirovať múdry návrh         bývalého nemeckého kancelára / myslím Helmutha Khola / : “ Je lepšie         minúť 2 marky vonku,ako dať 1 marku emigrantovi v Nemecku “ !                                  Z tohto vyplýva aby bohaté západoeurópske krajiny a USA vytvorili peňažný fond a odštartovali zvýšenie kvality života v krajinách dotknutých chudobou !! Pod prísnym dohľadom OSN pacifikovať korupciu a vyvolávanie vojenských konfliktov, čo minimalizuje počty emigrantov.

Problém utečencov je dedičstvo kolonizácie a neokolonizácie, ktoré musí     byť napravené hlavne zo strany krajín západnej Európy.

Štáty bývalého východného bloku sa taktiež dostali pred 25 rokmi do pozície kolónie / rozpad priemyslu, poľnohospodárstva, lacná pracovná sila a sprístupnenie trhov,na odbyt produktov západnej produkcie /

Tieto skutočnosti európski politici ignorujú a chcú nám uštedriť ešte ďalšiu ranu pod pás !!

 

Každý chce ísť do neba, ale nikto nechce umrieť !

21.10.2018

Aforizmus prenesený do politiky, takmer každý chce zmenu k lepšiemu, ale málokto niečo pre to urobí ! Väčšina občanov si praje sociálne spravodlivú spoločnosť, ale časť tejto väčšiny je v prípade volieb ľahostajná k tomuto presvedčeniu. Volí inak,alebo nepríde k voľbám. Po viacerých voľbách sú ľudia sklamaní, že nedošlo k zlepšeniu kvality života podľa ich [...]

Pripravili Sredoerópsku jar a rozbitie Vyšehrádskej skupiny štátov V4 ?

25.03.2018

Terajší vývoj v Európe prebieha podľa scénara svetovej finančnej oligarchie, čiže globálneho prediktora . Strojcom tohto vývoja ide o získanie svetovlády / NWO /, kontrolu nad prírodnými zdrojmi a nárast bohatstva chamtivých ľudí. Bezohľadné narastanie majetkovej nerovnosti medzi jedntlivcami,národmi a štátmi nemôže prebiehať do nekonečna,čo história potvrdzuje. [...]

Vážme si svetový mier a úsilie pre jeho udržanie !

23.01.2018

Rinčanie zbraňami naberá na intenzite a lokálne vojny podnecované globálnym prediktorom a finančnou oligarchiou môžu prerásť do svetovej vojny a zániku civilizácie. Motiváciou podnecovateľov lokálnych vojen je zavedenie svetovlády-NWO,ovládnutie energetických a nerastných zdrojov a nárastu ich bohatstva. Od II svetovej bolo v lokálnych vojnách pozabíjaných [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 212616x
Priemerná čítanosť článkov: 3037x

Autor blogu

Kategórie