Založ si blog

Mentálna manipulácia más, horšia ako Ebola !

V minulom týždni prebehla svetom dobrá správa, že v jednej africkej krajine sa podarilo zastaviť šírenie tejto nebezpečnej choroby. Predpokladám, že táto informácia naplní verejnosť čiastočným optimizmom .

Na rozdiel od tejto priaznivej správy naďalej prebieha značná mentálna manipulácia spoločenského vedomia a spôsobuje mentálnu újmu obyvateľom. Nositeľom tejto manipulácie je časť masmédií, ktoré pôsobia na občanov ako mentálne anestetiká / zjednodušene, premývače mozgov /. Tieto média sú vo výlučnom vlastníctve bohatých ľudí. Veľa prípadov je postavených na veľkom klamstve, konkrétne v názoroch na vývoj udalostí a krízu na Ukrajine. Nie som bigotný rusofil, ale si dávam otázku, kde je morálna zodpovednosť tej časti novinárskej obce, keď sa podieľajú na falošnej manipulácii spoluobčanov.         Táto časť novinárov spolu so servilnými politikmi EÚ prenášajú zámery finančnej oligarchie zavedenia “ nového svetového poriadku “ s dominanciou   USA .                                                                                                                         V poslednom období sa už viacerí zahraniční novinári priznali k spolupráci so zahraničnými spravodajskými službami vo veci dezorientácie verejnosti.           / motivácia,peniaze /  Uvedomili si svoj podiel viny na vytvorení výbušnej situácie v Ukrajine, ktorá v prípade,že prerastie do totálnej vojny,neušetrí ich samotných ! Neušetrí ich rodiny a taktiež ich národy. Pod vplyvom takejto mediálnej manipulácie značná časť jednoduchých ľudí posudzuje situáciu taktiež opačne v rozpore so skutočnými udalosťami ! V prípade mladej generácie je to takmer rovnaké, nakoľko obdobie pred rokom 89 neprežili,     súčasnosť nemajú s čím porovnať a preto sú vhodným objektom pôsobenia médií. Dubčekov proklamovaný spoločenský systém „Socializmus s ľudskou tvárou “ bol pozitívne príjmany radovými občanmi aj na západe, čím sa stal   neprijateľný pre finančnú elitu . Západní pravicoví politici taktiež privítali         vstup vojsk varšavskej zmluvy , ktorým sa potlačila snaha A. Dubčeka reformovať tento spoločenský systém. Starci v Kremli nepochopili, že je potrebné zmeniť formu a štýl politiky na zabezpečenie dôstojného a primeraného života radových občanov.                                                               V súvislosti s ukrajinskou krízou americký prezident pred zasadnutím G 20 šokoval svet s vyhlásením “ Ruská agresia je hrozbou pre celý svet „!           Pravdou je však opak tohto vyhlásenia ! USA a ich servilní európski politici sa usilujú o rozklad Ruskej federácie z dôvodu zmocnenia sa jej prírodných   zdrojov a nastolenia dominancie USA na našej planete. Udalosti na Ukrajine sú prvým krokom plánovaného zámeru postupu na východ. Kvalitná pôda,bridlicové horniny na frakovanie ropy uhlie a iné, sú zaujímavé komodity  pre ďalšie zbohatnutie finančných elít .

Kto je však potenciálny agresor na to nám poslúži štatistika vykonaných vojenských intervencií oboch veľmoci po II svetovej vojne.

USA : uskutočnili vo svete veľa násilných zmien režimov v suverénnych štátoch. / bolo ich okolo 50 /. V drvivej väčšine boli to násilné zmeny s nasadením armády a taktiež dlhotrvajúce vojny.V mene“šírenia demokracie“ bolo bolo obetovaných státisíce obetí , spomeniem niektoré zvlášť závažné konflikty : Kórea,Vietnam, Grenada, Panama,Chile,Irak, Líbya, Afganistan, Sýria, Juhoslávia a iné.

ZSSR – RF : Má na konte oveľa nižší počet  počet vojenských intervencií.                           Jedná sa o vojenskú okupáciu Československa, voj. interven-                         ciu v Afganistane a Gruzínsku . Samozrejme s týmito akciami                           sa tiež nedá súhlasiť.

Treba pripomenúť,že v nedávnej histórii RF umožnila zjednotenie Nemecka  a rozpustila Varšavský pakt. Týmto sa umožnilo krajinám bývalého východného bloku rozhodnúť sa o svojom ďalšom napredovaní .Následne sa pakt NATO rošíril o krajiny bývalého vých.bloku, čo ale neobsahovala dohoda oboch veľmocí !

Uvedené skutočnosti , obrovská územná rozloha a veľké prírodné zdroje     Ruskej Federácie vyvracajú , že ide o Obamove žvásty a celá mediálna kampaň o agresívnych zámeroch RF sú obrovským klamstvom !

Politickí predstavitelia EÚ žiaľ podporujú aktivitu USA a nerešpektujú, že       ukrajinská kríza môže vyústiť do svetovej kataklyzmy. Túto vážnu krízu         nedoceňujú a ignorujú výstražné varovania bývalých politikov svetového formátu ako sú : H.Smidt, H.G.Genscher, de Villepen, P.C.Roberts,Ron Paul . Varovný prst dvíhajú aj iní významní diplomati a politici .

Bezuzdný liberalizmus je iba prechodná forma spoločenského usporiadania na uskutočnenie presunu majetku a jeho koncentrácie do rúk úzkej skupiny ľudí, čiže finančných elít – oligarchie. Demokracia slúži ako prostriedok na zavedenie diktatúry menšiny väčšine !                                                               “ Demokracia sa ľahko môže stať vládou darebákov „, toľko citát Edmunda Burkeho.

Ľudská chamtivosť a nízke spoločenské vedomie sú zdrojom takmer             všetkej ľudskej biedy.Najväčšia bieda je však verejnosť bez pamäte,osobná zodpovednosť k sebe, svojim blízkym a ľahostajnosť ku všetkému.Za týmto môžeme vidieť stúpajúci trend individuality, ktorý spôsobuje, že spoločnosť stráca kolektívne sebavedomie a tým politickú schopnosť konať .

Majetkové rozdiely medzi bohatými chudobnými narastajú do takých rozmerov, že okolo 1% ľudí vlastní prevažnú časť majetku na tejto planete.   Vývoj majetkovej nerovnosti a postupná demontáž sociálnych systémov môže dospieť do stavu ktorý bol vo Francúzsku v 18 storočí. V tomto období rozhodovali o všetkom  iba 2% majetných a privilegovaných ľudí !                   V súčasnom období  spoločenské vedomie možno charakterizovať citátom Oliwera Crommwella: „Nikto nejde tak ďaleko, ako ten, kto nevie kam kráča“

Pozornosti našej verejnosti uniká príprava obchodnej zmluvy medzi USA a   EÚ , pod skratkou TTIP, ktorej uzavretie dostáva Európu do postavenia         kolónie. Stručne,rozhodnutie právnikov nadnárodných korporácií bude nadriadené rozhodnutiu národných parlamentov. O charaktere a obsahu tejto zmluvy nemá vraj vedomosť drvivá väčšina manažerov  slov.podnikov.

V súčasnosti je v Európe vyvíjaný tlak na odstúpenie Orbána a Zemana        nakoľko neplnia úlohu servilných a poslušných bábok. Nebude dlho trvať a dá sa predpokladať, že manipulátori v národnej rade budú pokračovať v       aktivitách a neuspokoja sa s výmenou predsedu . Za zmienku stojí,že verejnoprávna Česká televízia financovaná peniazmi všetkých občanov     sa zúčastňuje tejto hry. Tlak je koordinovaný, vie sa kým, cez domácich       kolaborantov a ľudí podobného druhu, čo priviedli krajiny býv. východného bloku do postavenia kolónie.

v rámci zmeny spoločenského systému R 89 bola takmer celá tlač skúpená bohatou vrstvou. Taktiež sa na trhu etablovali súkromné rozhlasové a televízne stanice a týmto sa odštartovala jednostranná / jednofarebná /         mediálna manipulácia občanov. Túto skutočnosť si ľudia postupne uvedomujú a nastoľuje sa potreba alternatívnych médií,v záujme vyváženosti informovanosti, udržanie demokracie a zdravého rozvoja           spoločnosti.

Na záver môjho príspevku si myslím, že pandémiu tejto nebezpečnej choroby ako je Ebola sa podarí zastaviť s nasadením vedeckého a organizačného potenciálu vyspelých krajín .

Následky mentálnej manipulácie na rozdiel od Eboly sa nedajú sanovať         za relatívne krátku dobu. Väčšina racionálne a rozumne uvažujúcich občanov Slovenska  už reálne posudzuje  situáciu a dokáže zhodnotiť veci po každej stránke. Verme, že tá menšia časť našich spoluobčanov,/ okrem   tých ktorí na tom profitujú / čo žije ešte v získaných ilúziách R 89 , sa postupne preberie s podsunutého virtuálneho sveta .  Malo by platiť to           osvedčené, filozofické : “ Bytie určuje vedomie – myslenie “                             Komické a zábavné je, keď niektorí ľudia vystupujú a rozmýšľajú tak, ako     by boli potomkami továrnikov alebo veľkostatkárov , väčšinou opak je pravdou .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Každý chce ísť do neba, ale nikto nechce umrieť !

21.10.2018

Aforizmus prenesený do politiky, takmer každý chce zmenu k lepšiemu, ale málokto niečo pre to urobí ! Väčšina občanov si praje sociálne spravodlivú spoločnosť, ale časť tejto väčšiny je v prípade volieb ľahostajná k tomuto presvedčeniu. Volí inak,alebo nepríde k voľbám. Po viacerých voľbách sú ľudia sklamaní, že nedošlo k zlepšeniu kvality života podľa ich [...]

Pripravili Sredoerópsku jar a rozbitie Vyšehrádskej skupiny štátov V4 ?

25.03.2018

Terajší vývoj v Európe prebieha podľa scénara svetovej finančnej oligarchie, čiže globálneho prediktora . Strojcom tohto vývoja ide o získanie svetovlády / NWO /, kontrolu nad prírodnými zdrojmi a nárast bohatstva chamtivých ľudí. Bezohľadné narastanie majetkovej nerovnosti medzi jedntlivcami,národmi a štátmi nemôže prebiehať do nekonečna,čo história potvrdzuje. [...]

Vážme si svetový mier a úsilie pre jeho udržanie !

23.01.2018

Rinčanie zbraňami naberá na intenzite a lokálne vojny podnecované globálnym prediktorom a finančnou oligarchiou môžu prerásť do svetovej vojny a zániku civilizácie. Motiváciou podnecovateľov lokálnych vojen je zavedenie svetovlády-NWO,ovládnutie energetických a nerastných zdrojov a nárastu ich bohatstva. Od II svetovej bolo v lokálnych vojnách pozabíjaných [...]

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

KDH namieta zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy, chce odvolať Dolinkovú

26.04.2024 16:34

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Najvyšší súd NS

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 212741x
Priemerná čítanosť článkov: 3039x

Autor blogu

Kategórie