Založ si blog

Každý systém je potrebné podrobiť deratizácii !

Túto vetu vyslovil jeden známy český politik. V súvislosti s blížiacim sa termínom komunálnych ako i budúcich parlamentných volieb sa chcem s čitateľmi podeliť o zaujímavé trefné aforizmy a stanoviská .

 

1.  “ Boj proti hlúposti je márny, ale nesmieš ho vzdať “ !

Na toto som si spomenul keď som si prečítal jedno konštatovanie,viacnásobne overené v nedávnej minulosti. “ Väčšine občanov ide o sociálne spravodlivú spoločnosť ale táto väčšina občanov v prípade volieb je ľahostajná k svojmu presvedčeniu “ !!

 

2.    Delenie bohatstva v kapitalizme je možné prirovnať ku vzťahu koňa a vtáčikov, čiže  nemajetných a naivných ľudí voliacich pravicu. Kôň ,čiže vlastník výrobných prostriedkov a jeho suita má prístup k válovu s ovsom a vtáčiky môžu vyzobávať iba nestrávené  zrniečka z jeho trusu. Volič, pamätaj , ak mieniš plniť úlohu vtáčika naďalej, nezlepšíš sociálnu situáciu sebe a ani svojej rodiny. Pozn. Len hlupák stúpi druhý krát na opreté hrable, toľko príslovie !                 Volič , podumaj a v budúcich voľbách voľ s rozumom !!

 

 

3.    Státisíce ľudí s najnižšími príjmami, čo sa chovajú ako vtáčiky, alebo odmietajú ísť  voliť, si svojim spôsobom zaslúžia svoju neutešenú ekonomickú situáciu. Do tejto skupiny je možné zaradiť  aj ľudí, ktorí už 25 rokov žijú v nadobudnutých ilúziách podsunutých finančnou elitou prostredníctvom masmédií .

 

 

Poznamenávam, že majetková nerovnosť sa neustále zväčšuje, rozdiely medzi bohatými a chudobnými narastajú a je to cesta do prepadliska. Chamtivosť a ziskuchtivosť za každú cenu ničí ľudí, rodiny, medziľudské vzťahy,vyvoláva medzinárodné napätia a vojny!

Ľahostajní ľudia odmietajúci ísť voliť sa asi spoliehajú na Sitnianských rytierov,ktorí podľa povesti prídu na pomoc, keď bude národ v ohrození. V ČR sa príslušníci tejto skupiny zasa spoliehajú na Blanickích rytierov .

Každý chce ísť do neba, ale nikto nechce umrieť !

21.10.2018

Aforizmus prenesený do politiky, takmer každý chce zmenu k lepšiemu, ale málokto niečo pre to urobí ! Väčšina občanov si praje sociálne spravodlivú spoločnosť, ale časť tejto väčšiny je v prípade volieb ľahostajná k tomuto presvedčeniu. Volí inak,alebo nepríde k voľbám. Po viacerých voľbách sú ľudia sklamaní, že nedošlo k zlepšeniu kvality života podľa ich [...]

Pripravili Sredoerópsku jar a rozbitie Vyšehrádskej skupiny štátov V4 ?

25.03.2018

Terajší vývoj v Európe prebieha podľa scénara svetovej finančnej oligarchie, čiže globálneho prediktora . Strojcom tohto vývoja ide o získanie svetovlády / NWO /, kontrolu nad prírodnými zdrojmi a nárast bohatstva chamtivých ľudí. Bezohľadné narastanie majetkovej nerovnosti medzi jedntlivcami,národmi a štátmi nemôže prebiehať do nekonečna,čo história potvrdzuje. [...]

Vážme si svetový mier a úsilie pre jeho udržanie !

23.01.2018

Rinčanie zbraňami naberá na intenzite a lokálne vojny podnecované globálnym prediktorom a finančnou oligarchiou môžu prerásť do svetovej vojny a zániku civilizácie. Motiváciou podnecovateľov lokálnych vojen je zavedenie svetovlády-NWO,ovládnutie energetických a nerastných zdrojov a nárastu ich bohatstva. Od II svetovej bolo v lokálnych vojnách pozabíjaných [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 212719x
Priemerná čítanosť článkov: 3039x

Autor blogu

Kategórie