Založ si blog

Europoslanci, zastavte cestu do záhuby a budujte mierovú Európu ! !

Európa v súčasnom období žije v napätí,ktoré môže eskalovať do III svetovej vojny s nedozernými následkami. Dráma na Ukrajine narastá a taktiež v regiónoch Afriky a Stredného východu .Európa ako by sa nepoučila na dvoch svetových tragédiách a poskytuje priestor na podnecovanie ďalšej ! Čelní predstavitelia EÚ a Európskej komisie plnia úlohu poslušných vazalov,lokajov a odobrujú zámery anglossasov na ovládnutie sveta . V podstate ide o zámery finančnej oligarchie – elity u ktorej peniaze a bohatstvo sú cieľom a nie prostriedkom k vytváraniu lepších životných podmienok pre ľudskú populáciu . Dokonca aj bývalý  prezident Jim Carter konštatoval,že USA už nie sú funkčnou demokraciou ale vládou finančných elít.                                                                                                                                                             Aktéri na ovládnutie sveta národom podsúvajú ilúzie o sladkom živote a v podstate ide o novodobý kolonializmus, čo sa aplikovalo v štátoch bývalého východného bloku. Je tu lacná pracovná a zdatná pracovná sila, odbytište výrobkov, nízke ekonomické vstupy . Toto prináša značné zisky pre finančnú elitu, ktorá využíva ešte naviac daňové raje.Nárast priemernej reálnej mzdy radového zamestnanca na Slovensku za 25 rokov je zanedbateľný a každý občan je zadĺžený sumou okolo     7 600 Euro !! V iných prípadoch nadnárodní aktéri na získanie vplyvu v krajine často zneužívajú národné a náboženské cítenie obyvateľstva a podnecovaním docielia spustenie bratrovražedného konfliktu .  V poslednom období sa tento tragický scénar odohráva na Ukrajine , kde Ukrajinci zmanipulovaní propagandou bojujú za cudzie záujmy a prepadajú sa do ekonomickej priepasti . Kto na tejto tragédii získá ? veď zase len fin.elita ! Frakovanie ropy z bridlice,bohaté bane a kvalitná pôda sú dostatočnou motiváciou pre investorov . Aktivity na ovládnutie sveta fin. elitami a tiež jeho prírodných zdrojov sme mohli vidieť v prípade Iraku,Afganistanu,Sýrii,Líbyi a Juhoslávii ktoré priniesli státisíce ľudských obetí.                    Vo väčšine prípadoch boli nasadené vojská “ obranného paktu “ NATO , takže toto vojenské zoskupenie sa nedá nazvať obranným ale útočným . Je najvyšší čas zrušiť NATO a vybudovať skutočný Európsku obrannú organizáciu ! Poznamenávam,že za vojenskú intervenciu v Iraku / kde sa nedokázalo,že Irak vlastní chem.zbrane hromad. ničenia,čo bol dôvod na zásah / Malajský súdny tribunál V Kuala Lumpur vyniesol rozsudok za tento zločin /symbolický/ nad G.W Buschom,Blairom,Rumsfeldom,Wolfovitzom a ďalšími a to sa predsa nezabúda !?     Tragédia v Iraku má v tomto období ďalšie pokračovanie tragédie a USA vystupuje v úlohe mierotvorcu, boh vie aké je tam pozadie.

Je smutné,keď Európsky parlament a najmä sociálni demokrati zaujímajú k plánom fin.elít servilný postoj a sú vykonavateľmi ich požiadaviek. Počínanie M.Barrosa,C.Aschtonovej a ďalších sú vzdialené zásadám socialistickej internacionály, obzvlášť v kauze Ukrajina. Nedá mi nespomenúť franc. prezidenta Hollandeho /“ socialistu „/ ktorý vyzýval Obamu na priamu vojenskú intervenciu do Sýrie ! Ďalším podobným prípadom je aj Rasmussena preto dávam si otázku akí sú to reprezentanti sociálnodemokratických strán ?

Som presvedčený,že táto kolaborácia sa nedá stále tolerovať a radoví členovia sociálnodemokratických strán precitnú a nadstavia zrkadlo vedeniam a povedia : „už dosť “ ! V opačnom prípade ,strany sa pri najbližších voľbách prepadnú a uvolnia priestor extrémizmu.

Časť novinárskej obce mienkotvorných médií koná v súlade s príkazmi ich chlebodarcov, manipulujú so spoločenským vedomím a často spôsobujú časti populácie mentálnu újmu. Pri tak vážnom probléme ako je Ukrajina, mi to pripadá, ako by     táto časť novinárov si koledovala o vlastnú eutanáziu, tragický koniec svojich blízkych a národa. Z tohto vyplýva naliehavá potreba uviesť na trh alternatívne médiá, koré sú dôležité pre zdravý rozvoj demokratickej spoločnosti.

V poslednom období sa ozývajú aj revanšisti propagujúci vytvorenie autonómii v Karpatskom regióne a od severných susedov znejú hlasy na revíziu hraníc na úkor Ukrajiny.Tieto úvahy sú nebezpečné a môžu vyvolať ďalšie napätia alebo,nedajbože geopolitické zmeny v strednej Európe. Imúnnna by nebola ani ČR / Sudety ? / Vidieť, že rozdelenie ČSFR nebolo až tak prezieravé, zasluhujúce Nobelovu cenu aktérom, lebo už za Rimanov platilo „rozdeľ a panuj “  a pretrváva.

Každý chce ísť do neba, ale nikto nechce umrieť !

21.10.2018

Aforizmus prenesený do politiky, takmer každý chce zmenu k lepšiemu, ale málokto niečo pre to urobí ! Väčšina občanov si praje sociálne spravodlivú spoločnosť, ale časť tejto väčšiny je v prípade volieb ľahostajná k tomuto presvedčeniu. Volí inak,alebo nepríde k voľbám. Po viacerých voľbách sú ľudia sklamaní, že nedošlo k zlepšeniu kvality života podľa ich [...]

Pripravili Sredoerópsku jar a rozbitie Vyšehrádskej skupiny štátov V4 ?

25.03.2018

Terajší vývoj v Európe prebieha podľa scénara svetovej finančnej oligarchie, čiže globálneho prediktora . Strojcom tohto vývoja ide o získanie svetovlády / NWO /, kontrolu nad prírodnými zdrojmi a nárast bohatstva chamtivých ľudí. Bezohľadné narastanie majetkovej nerovnosti medzi jedntlivcami,národmi a štátmi nemôže prebiehať do nekonečna,čo história potvrdzuje. [...]

Vážme si svetový mier a úsilie pre jeho udržanie !

23.01.2018

Rinčanie zbraňami naberá na intenzite a lokálne vojny podnecované globálnym prediktorom a finančnou oligarchiou môžu prerásť do svetovej vojny a zániku civilizácie. Motiváciou podnecovateľov lokálnych vojen je zavedenie svetovlády-NWO,ovládnutie energetických a nerastných zdrojov a nárastu ich bohatstva. Od II svetovej bolo v lokálnych vojnách pozabíjaných [...]

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 212605x
Priemerná čítanosť článkov: 3037x

Autor blogu

Kategórie