Založ si blog

Sme ohrození hladomorom ?

      Čo nám spôsobili predchádzajúce vládne garnitúry ? Popri morálnej kríze značných rozmerov ,ktorá prenikla takmer do všetkých odvetví spoločnosti nemôžem nespomenúť vážnu krízu v poľnohospodárskom rezorte. Jedná sa o úpadok nášho poľnohospodárstva s dôsledkom , že máme len 45%- tnú potravinovú sebestačnosť, čiže rozdiel sa dováža a je často nekvalitný. Naviac je tu ľadom ležiaca pôda, ktorú niektorí aktívni majitelia len pokosia a dostanú za to zopár Euro. Zrejme je to opatrenie starých štátov EÚ voči možnej konkurencii . Doterajší zákon umožnil pôdu predať zahraničným záujemcom. / pred tým to robili nastrčené osoby /Toto spôsobilo, že 40 000 hektárov pôdy je už vo vlastníctve zahraničných subjektov. Pre zaujímavosť v Čechách,sa dostalo do rúk zahraničným subjektom až 30 % pôdy ! V týchto dňoch sa prejednávalo v Národnej rade ako zastaviť rozpredávanie pôdy zahraničným záujemcom.Minister poľnohospodárstva správne poznamenal, že pôda sa nadá považovať za tovar, nakoľko je to dedičstvo po našich predkoch. / pozn. nie som volič Smeru / Ja dodávam , že naši predkovia v histórii položili veľa životov na jej ubránenie voči dobyvateľom . V televíznom zázname som videl emotívne a nekonštruktívne postoje opozičných politikov k návrhu ministra ako zamedziť nezodpovedným ľuďom a špekulantom rozpredávanie pôdy zahraničným záujemcom.Je možné, že ich vystúpenia boli pod vplyvom volieb do Európskeho parlamentu a boli vzdialené záujmu poľnohospodárskej obce a obyvateľov Slovenska. V súvislosti s ich vystupovaním som si spomenul, na zaostávanie za Čechmi v počte defenestrácií, ktoré boli 3 .

Ďalšie znižovanie potravinovej sebestačnosti a rozpredaj pôdy zahraničným vlastníkom je už za hranicou morálky a proti záujmom tohto národa. Keďže môžu spôsobiť jeho vážne ohrozenie , je to na hrane zákona, možno aj za !

      Dôvodom na odmietnutie predaja pôdy zahraničným záujemcom a naliehavá potreba zvýšenia potravinovej sebestačnosti je nasledovná skutočnosť. V súčasnosti už prebiehajú globálne a neodvratné zmeny klímy, ktoré ohrozujú produkciu potravín a bezpečnosť ľudí. Tieto klimatické zmeny spôsobujú nepredvídateľné škody na úrode v rôznych svetadieloch , regiónoch a ľudia budú, aj sú vystavení hladomoru !  V prípade naplnenia tohto scenára bude platiť : „bližšia košeľa ako kabát“ a dovozca potravín na Slovensko nič z tejto postihnutej oblasti nedovezie a bude problém !      

Zotrvávanie na doterajšej  45% sebestačnosti a predávať pôdu je scestné a otvára sa cesta priepasti.Je potrebné aby sa občania zamysleli nad touto zvrátenosťou,kto a ako zo slovenských politikov sa podieľal na úpadku poľnohospodárstva za posledných 20 rokov a vo všetkých voľbách im ukázať žltú kartu !

Nedostatok potravín môžu využiť aj distribučné mafie a tak isto môže nedostatok poslúžiť aj k manipulácii národných štátov.Ľadom ležiaca pôda sa môže použiť s podporou štátu na zníženie nezamestnanosti aj v odľahlých horských regiónoch / rozvoj pastvinárstva / Vyššia produkcia slovenských potravín znamená aj zníženie počtu zdravotne závadných potravín a tým zníženie nákladov na zdravotníctvo . Pôda má byť využívaná pre zabezpečenie zdravej výživy a nie na pestovanie repky olejnej pre získavanie PHM.

K hospodáreniu s našim lesným fondom sa nebudem veľmi rozpisovať, ale je to strašné. Drevo sa bezhlavo ťaží a guľatina sa bez jej zhodnotenia / píly nemajú robotu / vyváža za hranice.Dosť sa argumentuje a zdôvodňuje, že to množstvo ovplyvňuje rozmnožovanie kôrovca. Drevná hmota vršky a konáre často ostanú ležať na zemi a prakticky vytvárajú dobrú klímu pre rozmnožovanie kôrovca. / Podobne ako vo Vysokých Tatrách , keď po víchrici  nechali ležať celé stromy na základe akcie šaškov , hádzajúcich sa pod traktory a neboli rešpektovaní odborníci !/ Odpad môže byť použitý na výrobu peliet a štiepok a slúžiť na kúrenie. V hospodárení majetkových spoločenstiev tiež hraje niekedy rolu   chamtivosť a ziskuchtivosť a bola porazená snaha majiteľov zachovať drevný porast aj pre svojich potomkov.

Je správne,že vedenie rezortu poľnohospodárstva podniklo iniciatívu na oživenie rezortu a spomínané opatrenia môžu priniesť postupné zvyšovanie sebestačnosti výroby kvalitných potravín, riešenie zamestnanosti na vidieku a prispieť ku kladnému vývoju platobnej bilancie Slovenska.

Záver, dnes v televíznych zprávach oznámili, že opoziční poslanci / komu slúžia ? / podajú sťažnosť na ústavný súd, nakoľko v parlamente nepochodili . Pozn. V prípade hladomoru môžu byť ohrození všetci,čiže nerozhoduje strannícka príslušnosť a ani pollit. orientácia voliča !

 

 

Každý chce ísť do neba, ale nikto nechce umrieť !

21.10.2018

Aforizmus prenesený do politiky, takmer každý chce zmenu k lepšiemu, ale málokto niečo pre to urobí ! Väčšina občanov si praje sociálne spravodlivú spoločnosť, ale časť tejto väčšiny je v prípade volieb ľahostajná k tomuto presvedčeniu. Volí inak,alebo nepríde k voľbám. Po viacerých voľbách sú ľudia sklamaní, že nedošlo k zlepšeniu kvality života podľa ich [...]

Pripravili Sredoerópsku jar a rozbitie Vyšehrádskej skupiny štátov V4 ?

25.03.2018

Terajší vývoj v Európe prebieha podľa scénara svetovej finančnej oligarchie, čiže globálneho prediktora . Strojcom tohto vývoja ide o získanie svetovlády / NWO /, kontrolu nad prírodnými zdrojmi a nárast bohatstva chamtivých ľudí. Bezohľadné narastanie majetkovej nerovnosti medzi jedntlivcami,národmi a štátmi nemôže prebiehať do nekonečna,čo história potvrdzuje. [...]

Vážme si svetový mier a úsilie pre jeho udržanie !

23.01.2018

Rinčanie zbraňami naberá na intenzite a lokálne vojny podnecované globálnym prediktorom a finančnou oligarchiou môžu prerásť do svetovej vojny a zániku civilizácie. Motiváciou podnecovateľov lokálnych vojen je zavedenie svetovlády-NWO,ovládnutie energetických a nerastných zdrojov a nárastu ich bohatstva. Od II svetovej bolo v lokálnych vojnách pozabíjaných [...]

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 212711x
Priemerná čítanosť článkov: 3039x

Autor blogu

Kategórie