Založ si blog

Európania , vzdali sme sa svojprávnosti ?

        Podarí sa zastaviť opakovaný pokus o “ Drang nach Osten “ / ísť smerom na Východ / . Pod  týmto heslom sa konala nemecká expanzia do slovanských zemí. Súčasné demokratické štáty    začlenené do NATO sa prakticky pripravujú na podobné ťaženie smerom na Východ , zrejme s    humánnym poslaním ochrániť Ukrajincov. / Bombardovanie Belehradu v Srbsku bola tiež“ humánna  akcia“ síce bez súhlasu OSN . / Nechcem týmto však bagatelizovať vyčíňanie nemeckých fašistov v čase II svetovej vojny . 

Boj o svetovládu pokračuje a vstúpil do nebezpečnej fázy, keď sa uskutočnil puč za asistencie   zahraničného hegemóna-USA v hlavnom meste Ukrajiny. Hrozí tam občianska vojna iniciovaná na báze národnej neznášanlivosti. V prípade zaangažovania sa NATO do konfliktu je ohrozených tisíce životov Európanov, len v tom prípade ak nebudú použité jadrové zbrane, inak je všetkému koniec !

Udalosťami v Ukrajine sa mal odštartovať proces ďalšieho rozšírenia EÚ , NATO a získanie       pozície pre ďalší postup na východ. Územie Ruskej federácie oplýva značnými energetickými zdrojmi a prírodným bohatstvom, čo je motiváciou pre svetovú finančnú oligarchiu . Je logické,že   RF sa cíti ohrozená, nakoľko v bezprostrednej blízkosti jej hraníc by bolo možné rozmiestniť  zbrojné útočné systémy. Pamätám sa,že podobná vec sa stala na Kube, keď ZSSR tam umiestnil rakety. Vďaka prezieravým politikom ako J.F.Kennedy sa podarilo krízu vyriešiť.     Indície napovedajú,že USA si chcú svoju hegemóniu nad Európou udržať aj za cenu vojny medzi Európou a Ruskou Federáciou . Určitým silám vo Washingtone asi je ľahostajné obetovať životy Európanov.  / časy Abrahama Lincolna  a  J.F. Kennedyho  sú minulosťou                         Dôvodom na konanie USA je ohrozenie ich dominancie vo svete. Spôsobiť to môže veľká zadĺženosť cca 17 Biliónov dolárov,narastanie obchodnej integrácie medzi EÚ a RF,         nezávislosť Európy od Amerických energetických a iných zdrojov a ohrozenie hegemónie dolára. Taktiež môže dôjsť k čiastočnej izolácii USA v ekonomickej ,kultúrnej, politickej a v ďal-   ších oblastiach na dlhšiu dobu , čo táto konzumná spoločnosť a nenasytní oligarchovia si neprajú .

Európski vrcholoví politici a poslanci Európskeho parlamentu by sa mali zamyslieť nad svojím konaním, prípadne servilnosťou a uvedomiť si svoj podiel viny za životy spoluobčanov v prípade vzbĺknutia vojnového požiaru !  

Na záver mi dovoľte pripomenúť citát Edmunda Burkeho : “ Demokracia sa ľahko môže stať                                                                                                          vládou darebákov „

Každý chce ísť do neba, ale nikto nechce umrieť !

21.10.2018

Aforizmus prenesený do politiky, takmer každý chce zmenu k lepšiemu, ale málokto niečo pre to urobí ! Väčšina občanov si praje sociálne spravodlivú spoločnosť, ale časť tejto väčšiny je v prípade volieb ľahostajná k tomuto presvedčeniu. Volí inak,alebo nepríde k voľbám. Po viacerých voľbách sú ľudia sklamaní, že nedošlo k zlepšeniu kvality života podľa ich [...]

Pripravili Sredoerópsku jar a rozbitie Vyšehrádskej skupiny štátov V4 ?

25.03.2018

Terajší vývoj v Európe prebieha podľa scénara svetovej finančnej oligarchie, čiže globálneho prediktora . Strojcom tohto vývoja ide o získanie svetovlády / NWO /, kontrolu nad prírodnými zdrojmi a nárast bohatstva chamtivých ľudí. Bezohľadné narastanie majetkovej nerovnosti medzi jedntlivcami,národmi a štátmi nemôže prebiehať do nekonečna,čo história potvrdzuje. [...]

Vážme si svetový mier a úsilie pre jeho udržanie !

23.01.2018

Rinčanie zbraňami naberá na intenzite a lokálne vojny podnecované globálnym prediktorom a finančnou oligarchiou môžu prerásť do svetovej vojny a zániku civilizácie. Motiváciou podnecovateľov lokálnych vojen je zavedenie svetovlády-NWO,ovládnutie energetických a nerastných zdrojov a nárastu ich bohatstva. Od II svetovej bolo v lokálnych vojnách pozabíjaných [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 212717x
Priemerná čítanosť článkov: 3039x

Autor blogu

Kategórie