Založ si blog

Zmenil sa Slovák od dôb Hurbana ?

Výsledok prezidentských volieb je produktom masmédií, ktoré pôsobia ako mentálne anestetiká/ napr.morfium /na masy dôverčivých a jednoduchých ľudí.Výsledok taktiež ovplyvnila neúčasť značnej časti nezodpovedných a ľahostajných voličov.            Filozofické : “ Bytie určuje vedomie “ by malo byť základom pre rozhodovanie každého z nás. čiže moja sociálna     pozícia by mala spravidla určovať koho podporím a predpokladám že bude mojím zástancom.                                          

Na záver spomeniem aforizmus : “ Boj proti hlúposti je márny,ale nesmieš ho vzdať ! Napríklad,väčšine občanov ide o sociálne spravodlivú spoločnosť, ale väčšina občanov,v prípade volieb je ľahostajná k svojmu presvedčeniu !

Nepochopiteľné a iracionálne správanie tejto skupiny voličov môžeme prezentovať na tomto príklade:                                 Delenie bohatstva v kapitalizme sa dá prirovnať ku vzťahu koňa a vrabcov. Kôň, čiže vlastník výrobných prostriedkov –         má prístup k válovu s ovsom a vrabce / jeho voliči / môžu vyzobávať zrniečka len z jeho trusu. Ak takýto volič bude naďalej vystupovať v úlohe vrabca nepodarí sa mu zlepšiť jeho ekonomickú situáciu a ani jeho rodine ! Občan , podumaj a v budúcich voľbách voľ s rozumom !  Len hlupák stúpi po druhý krát na opreté hrable , toľko príslovie.             

Každý chce ísť do neba, ale nikto nechce umrieť !

21.10.2018

Aforizmus prenesený do politiky, takmer každý chce zmenu k lepšiemu, ale málokto niečo pre to urobí ! Väčšina občanov si praje sociálne spravodlivú spoločnosť, ale časť tejto väčšiny je v prípade volieb ľahostajná k tomuto presvedčeniu. Volí inak,alebo nepríde k voľbám. Po viacerých voľbách sú ľudia sklamaní, že nedošlo k zlepšeniu kvality života podľa ich [...]

Pripravili Sredoerópsku jar a rozbitie Vyšehrádskej skupiny štátov V4 ?

25.03.2018

Terajší vývoj v Európe prebieha podľa scénara svetovej finančnej oligarchie, čiže globálneho prediktora . Strojcom tohto vývoja ide o získanie svetovlády / NWO /, kontrolu nad prírodnými zdrojmi a nárast bohatstva chamtivých ľudí. Bezohľadné narastanie majetkovej nerovnosti medzi jedntlivcami,národmi a štátmi nemôže prebiehať do nekonečna,čo história potvrdzuje. [...]

Vážme si svetový mier a úsilie pre jeho udržanie !

23.01.2018

Rinčanie zbraňami naberá na intenzite a lokálne vojny podnecované globálnym prediktorom a finančnou oligarchiou môžu prerásť do svetovej vojny a zániku civilizácie. Motiváciou podnecovateľov lokálnych vojen je zavedenie svetovlády-NWO,ovládnutie energetických a nerastných zdrojov a nárastu ich bohatstva. Od II svetovej bolo v lokálnych vojnách pozabíjaných [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 212614x
Priemerná čítanosť článkov: 3037x

Autor blogu

Kategórie