Založ si blog

Občania EÚ – Rukojemníci svetovej finančnej oligarchie II !

Vážený čitateľ,doporučujem Vám predom  prečítať článok “ V zovretí smrteľného vírusu“  zo dňa 5.03.14 a potom prvú časť tohto článku zo dňa 20.03.14 Články témou naväzujú na seba a je na Vás čo si z nich vyberiete, lebo zdrojom všetkej tej morálnej biedy je ľudská chamtivosť ! Ďakujem za pozornosť . 

V súvislosti s Ukrajinou nastala fáza zvýšenej aktivity masmédií, ktoré sú takmer všetky vo vlastníctve bohatých ľudí.Na vymývaní mozgov spoluobčanov sa podieľajú rôzni proroci a tzv. odborníci na medzinárodné vzťahy. Indície, napovedajú že puč v Kyjeve iniciovalo zahraničie, napriek tomu,že na Ukrajine koncom tohto roku sa mali uskutočniť voľby. / V prípade pochybností by mohli medzinárodní pozorovatelia dohliadnuť na regulérnosť volieb / Angažovanie sa západných  veľmocí do vnútorných záležitostí suverénneho štátu takou formou spôsobil, že Európa sa ocitla možno aj svet na hranici vojenského konfliktu,kde už nemusí byť víťazov.

Ekonomické sankcie EÚ môžu byť dvojsečné, nakoľko prispejú k ďalšiemu zvýšeniu neza-            mestnanosti . Pokles výkonnosti ekonomík môže spôsobiť sociálne otrasy a prípadnú destabilitu   v Európe. V Španielsku ,Grécku sú už sociálne nepokoje, ale masmédiá uplatňujú na toto dianie   takmer 100 %-né informačné embargo, obdobne ako v prípade Islandu,keď tam pozatvárali bankárov a poplatných, skorumpovaných politikov.                                                      

V prípade hospodárskej a politickej destabilizácie v EÚ sa môžu aktivizovať nacionalistické a       revanšistické sily a národné miništáty bývalej ČSFR sa môžu stať predmetom ich záujmu .           Nedá sa vylúčiť narušenie územnej celistvosti , tak ako sa to stalo v roku 1919 a 1939. Myslím   si, že Vašek a veľký Vlado so svojimi servilnými suitami tak výhľadove nemysleli a zavŕšili roz-   delenie ČSFR , pomerne silnej ekonomiky s dobrým obranným a ľudským potenciálom .

Dovoľte mi spomenúť znenie jedného citátu :“ Pomocou peňazí a intríg je vopred rozhodnuté o všetkom “  na autora si už nespomínam , ale viem , že značná servilnosť znamená stratu osobnosti. Pritakávanie a servilnosť vrcholových európskych socialistov / zástupcov polit.strán   združených do Socialistickej internacionály/ voči finančným elitám mi pripadá scestné.Sociálni     demokrati by mali byť tribúnom a ochrancom jednoduchých ľudí,živiacich sa statočnou prácou     a ľudí ktorí to potrebujú . / SI- možno je to aj Trójsky kôň na elimináciu KS /

V poslednom období sme mohli počuť “ socialistu “ prezidenta Francúzskej republiky Francoisa Hollanda, ktorý vystupoval ako jastrab a vyzýval Obamu na vojenskú inváziu do Sýrie . Ako sa     ukázalo do Sýrie boli tiež dopravení žoldnieri, podporovaní finančnou oligarchiou, krajine sa vnútila občianská vojna , ktorá si doposiaľ vyžiadala 200 000 obetí Aké vojenské aktivity tento     „socialista“ podniká bez súhlasu OSN , o tom servisné masmédia veľa neinformujú.Reakcia       francúzov na politické kotrmelce socialistov bola taká ,že v prvom kole komunálnych volieb         socialisti na čele s Hollandom  utrpeli značnú porážku . Týmto sa cesta k moci vydlaždila pra-     vici a uvidíme aké to bude mať pokračovanie .

V porovnaní s udalosťami na Ukrajine sa v Československu pred prevratom / fakticky pred           odovzdaním moci / na námestiach sa zvonilo iba kľúčami . Neboli ľudské obete vďaka  kultivo-     vanosti obyvateľov a scénar to neobsahoval / vzhľadom na riziko, že to nevyjde vo Vých. bloku/   chvalabohu . Po 24 rokoch značná časť obyvateľov si už uvedomuje aké nám vsugerovali ilúzie o sladkom živote .Ak urobíme bilanciu za uplynulé obdobie,keď sme očakávali skvalitnenie života na Slovensku nemáme sa čím až tak pochváliť. Na svoje si prišla iba úzka skupina ľudí,ktorej časť už parazitovala za predchádzajúceho režimu

Cítim s radovými občanmi Ukrajiny, tiež po určitej dobe precitnú a uvedomia si aké im podsúvali ilúzie, s nimi manipulovali a kto sa podieľal a stál v pozadí masakry na začiatku demonštrácie v Kyjeve . 25.03 som si zapol internet kde Tymošenková v náhravke / ku ktorej sa priznáva /           prehlásila :“ je čas chytiť zbrane a zabiť prekliatych Rusov“ .Vidieť koľko nenávisti je v tejto žene a aká tragédiu s nedozernymi následkami môže iniciovať, keby sa stala prezidentkou.Podľa       obsahu jej vyhlásenia neverím, že sa vrátila z Nemecka úplne vyliečená. Chudera, média ju         proklamovali za politického väzňa ako Chodorovského,z čoho vyplýva,že za“politických väzňov“ môžeme aj považovať aj Krejčířa,Koženého a im podobných. Ten posledný pán bol podľa Vaška příkladem privatizace / najväčšej zlodejiny 20 storočia – vyjadrenie Miloša / pokiaľ okrádal rado – vých občanov. Keď však podviedol dvoch amerických senátorov / Mitchella a spol./ o 200 mil       USD za sprostredkovanie Azerbajdžanskej ropy bol zrazu považovaný za zločinca.

Na záver verím,že situácia sa postupne skonsoliduje,upadnú vášne a veci verejné budú spravo- vať zodpovední ľudia,vážiaci si Ukrajinskú celú spoločnosť,spravodlivosť a mier .                            

      

 

                      

 

Každý chce ísť do neba, ale nikto nechce umrieť !

21.10.2018

Aforizmus prenesený do politiky, takmer každý chce zmenu k lepšiemu, ale málokto niečo pre to urobí ! Väčšina občanov si praje sociálne spravodlivú spoločnosť, ale časť tejto väčšiny je v prípade volieb ľahostajná k tomuto presvedčeniu. Volí inak,alebo nepríde k voľbám. Po viacerých voľbách sú ľudia sklamaní, že nedošlo k zlepšeniu kvality života podľa ich [...]

Pripravili Sredoerópsku jar a rozbitie Vyšehrádskej skupiny štátov V4 ?

25.03.2018

Terajší vývoj v Európe prebieha podľa scénara svetovej finančnej oligarchie, čiže globálneho prediktora . Strojcom tohto vývoja ide o získanie svetovlády / NWO /, kontrolu nad prírodnými zdrojmi a nárast bohatstva chamtivých ľudí. Bezohľadné narastanie majetkovej nerovnosti medzi jedntlivcami,národmi a štátmi nemôže prebiehať do nekonečna,čo história potvrdzuje. [...]

Vážme si svetový mier a úsilie pre jeho udržanie !

23.01.2018

Rinčanie zbraňami naberá na intenzite a lokálne vojny podnecované globálnym prediktorom a finančnou oligarchiou môžu prerásť do svetovej vojny a zániku civilizácie. Motiváciou podnecovateľov lokálnych vojen je zavedenie svetovlády-NWO,ovládnutie energetických a nerastných zdrojov a nárastu ich bohatstva. Od II svetovej bolo v lokálnych vojnách pozabíjaných [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 212699x
Priemerná čítanosť článkov: 3039x

Autor blogu

Kategórie