Založ si blog

Občania EÚ – Rukojemníci svetovej finančnej oligarchie !

            Zabudli občania EÚ na hrôzy II. svetovej vojny? Asi áno, keď sa stali rukojemníkmi a ich vlády lokajmi svetových finančných oligarchov. Táto úzka skupina ľudí je motivovaná bohatstvom, bezhraničnou ziskuchtivosťou, chamtivosťou a úsilím o svetovládu za cenu miliónov ľudských obetí, vrátane prehlbovania chudoby.

Slovo kapitalizmus je často zamieňané s demokraciou. Za vlády Periklea v Aténach bol otrokársky systém a tiež mali demokraciu. Nedá mi nespomenúť citát Edmunda Burkeho:“Demokracia sa ľahko môže stať vládou darebákov“, čo sa už stalo v rôznych častiach sveta. V minulosti sa kolónie získavali dobývaním, teraz proklamovaním demokracie. Nadnárodní aktéri zneužívajú národné a náboženské cítenie obyvateľstva a podnecujú nepokoje pre dosiahnutie svojich cieľov.

U väčších štátov uplatňujú to známe rímske : “ Rozdrobuj a panuj“ , potom malé ekonomiky nedokážu odolávať tlaku nadnárodných monopolov./ viď bývalá Juhoslávia a Československo/ Monopoly zaujmú priestor, kde je lacná pracovná sila, nízke náklady a získajú odbytištia svojich výrobkov – trhy, čím zvýšia svoje zisky. Premyšlajúci občania krajín bývalého východného bloku sa mohli presvedčiť za 24 rokov, že organizovaná chamtivosť zvíťazila nad dezorganizovanou demokraciou. Z pohľadu príjmov za prácu sa môžeme považovať oproti krajinám západnej Európy za občanov 2-3 kategórie, včítane dôchodcov. Od roku 1989 sa nezvýšila priemerná reálna mzda, naopak máme státisíce nezamestnaných.

Čo sa týka poľnohospodárstva máme len 45% potravinovú sebestačnosť. Pri neúrode u našich dodávateľov sa môžeme ocitnúť v stave ohrozenia obyvateľstva. Máme značnú mieru korupcie, problémy v jurisdikcii, povážlivú drogovú scénu, vysokú kriminalitu a iné. Popri biede v týchto oblastiach dominuje najmä morálna kríza spoločnosti, ktorá sa nedá sanovať v krátkom období.

      Prioritou svetovej finančnej a majetkovej oligarchie je získanie kontroly nad ropnými zdrojmi, prírodným a nerastným bohatstvom suverénnych štátov. Je potrebné si pripomenúť udalosti v Iraku, Lýbii, Sýrii, Avganistane a ďalších. Na rade je Venezuela. V mene „demokracie“ za predchádzajúcej asistencie servilných masmédií došlo zo strany NATO k ozbrojenej intervencii bez súhlasu OSN k státisícom obetí a k prepadu miliónov ľudí do chudoby. Počtom malé a slabo vyzbrojené štáty nemajú šancu vzdorovať a chrániť svoje prírodné bohatstvo.

V prípade Ukrajiny ide o rozšírenie EU a NATO na východ, čo je v intenciách geopolitických zámerov USA a z EU sa stal poslušný vazal. Som presvedčený, že po Ukrajine bol naplánovaný ďalší krok na destabilizáciu Ruskej federácie s cieľom upevnenia hegemónie USA, čiže vlády svetovej finančnej oligarchie. Vzhľadom na tieto zámery sa uskutočnil puč, plánovaný a podporovaný západom napriek blížiacim sa voľbám v tejto krajine.Kto pozabíjal okolo 100 ľudí,  sa zahmlieva, ale pravda sa aj tak ukáže.

V súvislosti s udalosťami v Kyjeve som si spomenul na zaujímavú myšlienku neznámeho autora: „Ľudia behajúci po námestiach sú v očiach finančnej oligarchie užitoční hlupáčikovia.!“ Pozn.:podsúvanie ilúzii sme zažili aj my.

Ukrajina z pohľadu oligarchov je tiež zaujímavá, ak vychádzame z toho rímskeho:“ zadľž ho a bude zotročený“.Vieme čo sleduje MMF a Svetová banka keď tak štedro núkajú pôžičky. Ukrajinci vlastnia bezkonkurenčnú kvalitnú pôdu a bridlicové územia s obsahom ropy. Pôžičky Ukrajine budúci veritelia podmieňujú splnením asi 28 bodov, z ktorých najdôležitejšie sú: zrušenie zákazu predaja pôdy cudzincom a trvá sa na privatizácii baní. Z čoho vyplýva, že v prípade neschopnosti splácať pôžičky, celé toto bohatstvo padne do rúk finančnej elite.

      Treba sa pozastaviť nad opätovnou „jednofarebnosťou“ mienkotvorných médií vytvárajúcich virtuálny svet /myslený, možný/. Po roku 1989 tlačoviny boli postupne skupované finančnými elitami a novinári sa stali ich zamestnancami. Súčasne po nástupe „demokracie“ narástol počet komerčných televízií, a tak masmédiá pôsobia ako mentálne anestetiká pre značný počet spoluobčanov.

Nedávno z Ukrajiny odznela informácia, že nejaký šialenec, alebo skupina sa vyhrážali deštrukciou atómovej elektrárne, čo by mohlo mať pre Európu tragické následky.

V súčasnosti sme svedkami balancovania na pokraji vojny, ktorá by mohla vyústiť do jadrovej a to je všetkému koniec. Riešenie problémov v súčasnosti môže ľudstvo dosiahnuť iba diplomatickým rokovaním.

Uplatniť totálne embargo na export do Ruska je nezmysel, nakoľko toto opatrenie by malo pre našu ekonomiku negatívne následky ako ďalšie zvýšenie nezamestnanosti a z toho vyplývajúce dôsledky.

Finančné a majetkové elity by si mali pripomenúť odkaz Veľkej franc. revolúcie z r.1789, ktorá ukončila panstvo feudálov, čiže zdedenú nerovnosť. Heslo revolúcie sloboda-rovnosť-bratstvo upadlo do zabudnutia. Revolúcia prijala dokument ľudských a občianskych práv. Štát existuje pre to, aby pomáhal chrániť základné ľudské práva. Jeho svetská moc musí byť rozdelená, aby si ani jedna zložka nepripisovala priveľa monopolu a to sa týka neustálemu nárastu majetkovej nerovnosti. Neustále zvyšovanie majetkovej nerovnosti medzi občanmi a štátmi vyvoláva medzinárodné napätia a vojny. Stráca sa solidarita, dochádza k podmaňovaniu národov vojenskou intervenciou, alebo korumpovaním politikov, čo je cestou do priepasti.

Chcem veriť, že zodpovední štátnici v záujme zabezpečenia dôstojného života občanov príjmu riešenia na stabilizáciu rozháraných medzinárodných vzťahov.

Záverom môjho príspevku chcem povedať, že v prípade zachovania celistvej EU by táto mala smerovať intenzívnejšie k budovaniu sociálnej spoločnosti.EU by sa mala vrátiť k svojim kultúrnym a iným overeným hodnotám. Poučiť sa z minulých tragických chýb a preberať od svojho zaoceánskeho partnera len to, čo posilní demokratickú a mierotvornú Európu.

Každý chce ísť do neba, ale nikto nechce umrieť !

21.10.2018

Aforizmus prenesený do politiky, takmer každý chce zmenu k lepšiemu, ale málokto niečo pre to urobí ! Väčšina občanov si praje sociálne spravodlivú spoločnosť, ale časť tejto väčšiny je v prípade volieb ľahostajná k tomuto presvedčeniu. Volí inak,alebo nepríde k voľbám. Po viacerých voľbách sú ľudia sklamaní, že nedošlo k zlepšeniu kvality života podľa ich [...]

Pripravili Sredoerópsku jar a rozbitie Vyšehrádskej skupiny štátov V4 ?

25.03.2018

Terajší vývoj v Európe prebieha podľa scénara svetovej finančnej oligarchie, čiže globálneho prediktora . Strojcom tohto vývoja ide o získanie svetovlády / NWO /, kontrolu nad prírodnými zdrojmi a nárast bohatstva chamtivých ľudí. Bezohľadné narastanie majetkovej nerovnosti medzi jedntlivcami,národmi a štátmi nemôže prebiehať do nekonečna,čo história potvrdzuje. [...]

Vážme si svetový mier a úsilie pre jeho udržanie !

23.01.2018

Rinčanie zbraňami naberá na intenzite a lokálne vojny podnecované globálnym prediktorom a finančnou oligarchiou môžu prerásť do svetovej vojny a zániku civilizácie. Motiváciou podnecovateľov lokálnych vojen je zavedenie svetovlády-NWO,ovládnutie energetických a nerastných zdrojov a nárastu ich bohatstva. Od II svetovej bolo v lokálnych vojnách pozabíjaných [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 212720x
Priemerná čítanosť článkov: 3039x

Autor blogu

Kategórie