Založ si blog

Ach to naše spoločenské vedomie ! ?

Vieme vôbec kde je sever? Prieskumy potvrdzujú,že máme u nás až 70%ľavicovo orientovaných ľudí. Väčšinou sú to občania,ktorí poskytujú svoju prácu t.j. zamestnanci, sociálne odkázaní,dôchodci,časť vysokoškolákov, ktorým štát uhrádza štúdium a ďalší.Ide o prevažnú časť populácie ktorej by malo záležať na existencii sociálneho štátu .                                                                                                                      Podľa doterajších skúseností značná časť týchto občanov-voličov je ľahostajná až nezodpovedná k veciam verejným, čoho dôkazom je až 40% neúčasť v posledných parlamentných voľbách . Týka sa to najmä osôb s najnižšími finančnými príjmami, ktorí opakovane nechodia k voľbám .Svojím spôsobom sa tak sami dostavajú do zložitej ekonomickej situácie a stávajú sa najzraniteľnejšou skupinou obyvateľstva.Ich neúčasťou dochádza väčšinou k vytvoreniu pravicovej vlády.                                                                      Takéto nepochopiteľné správanie tejto časti voličov môžeme prezentovať na tomto príklade: Delenie bohatstva v kapitalizme sa dá prirovnať ku vzťahu koňa a vrabca. Kôň – vlastník výrobných prostriedkov – zbohatlík, má prístup k válovu s ovsom a vrabce – voliči – môžu vyzobávať zrniečka len z jeho trusu.             Ak tento volič chce naďalej vystupovať v úlohe vrabca, nepodarí sa mu zlepšiť svoju ekonomickú situáciu ! Z toho vyplýva, že každý by mal vedieť, ako sa správne rozhodnúť vo voľbách.

Kapitalizmus dospel do najväčšej krízy od r. 1929 a nikto nevie, ako a kedy kríza skončí. Majetková nerovnosť sa dostala do takého štádia, že úzka skupina ľudí/finančná oligarchia/ vlastní prevažnú väčšinu  majetku na našej planete. Jedno je však isté, že ďalšie prehlbovanie majetkovej a sociálnej nerovnosti nemôže pokračovať do nekonečna, lebo je to cesta do pekla.

Ako reakcia na toto bezuzdné počínanie vzniklo v USA  “ hnutie 99% „, ktoré sa rozšírilo po celých spojených štátoch a postupne sa aktivizuje v celom svet. Názov hnutia charakterizuje skutočnosť,aby vlády konali v záujme drvivej väčšiny obyvateľstva zeme a riadili sa podľa hesla “ ži a nechaj žiť “ !

Dovoľujem si pripomenúť, že už pred 150 rokmi náš národovec Ján Palárik  horlivo vyzýval Slovákov, aby sa viac zaujímali o veci verejné. V opačnom prípade, keď nerozhodnú vo voľbách oni, budu za nich rozhodovať iní. Táto myšlienka je aktuálna najmä dnes !

 

Každý chce ísť do neba, ale nikto nechce umrieť !

21.10.2018

Aforizmus prenesený do politiky, takmer každý chce zmenu k lepšiemu, ale málokto niečo pre to urobí ! Väčšina občanov si praje sociálne spravodlivú spoločnosť, ale časť tejto väčšiny je v prípade volieb ľahostajná k tomuto presvedčeniu. Volí inak,alebo nepríde k voľbám. Po viacerých voľbách sú ľudia sklamaní, že nedošlo k zlepšeniu kvality života podľa ich [...]

Pripravili Sredoerópsku jar a rozbitie Vyšehrádskej skupiny štátov V4 ?

25.03.2018

Terajší vývoj v Európe prebieha podľa scénara svetovej finančnej oligarchie, čiže globálneho prediktora . Strojcom tohto vývoja ide o získanie svetovlády / NWO /, kontrolu nad prírodnými zdrojmi a nárast bohatstva chamtivých ľudí. Bezohľadné narastanie majetkovej nerovnosti medzi jedntlivcami,národmi a štátmi nemôže prebiehať do nekonečna,čo história potvrdzuje. [...]

Vážme si svetový mier a úsilie pre jeho udržanie !

23.01.2018

Rinčanie zbraňami naberá na intenzite a lokálne vojny podnecované globálnym prediktorom a finančnou oligarchiou môžu prerásť do svetovej vojny a zániku civilizácie. Motiváciou podnecovateľov lokálnych vojen je zavedenie svetovlády-NWO,ovládnutie energetických a nerastných zdrojov a nárastu ich bohatstva. Od II svetovej bolo v lokálnych vojnách pozabíjaných [...]

Andrej Danko, semafor

Polícia zverejnila po viac ako troch mesiacoch video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43

Zábery pochádzajú z kamery električky.

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21, aktualizované: 12:25

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 212737x
Priemerná čítanosť článkov: 3039x

Autor blogu

Kategórie