Založ si blog

Nezamestnanosť, rozdiel v odmeňovaní a realita dnešných dní.

Dňa 5.2.12 bola na internete spomínaná výzva Bruselu, adresovaná Slovensku a ďalším ôsmym štátom EÚ aby vypracovali zámery na zvýšenie zamestnanosti. Autori tejto výzvy, politici,čiže vykonávatelia zámerov finančnej oligarchie sa podieľali na rozpade priemyslu a poľnohospodárstva v krajinách bývalého východného bloku po R 89. Cieľom týchto zámerov bolo získanie odbytíšť pre svoju produkciu a predísť hospodárskej kríze v západnej Európe.Tento proces mal za následok vznik enormnej nezamestnanosti taktiež na Slovensku, ktorá je nočnou morou našich spoluobčanov a vlád .Tisíce Slovákov chodí za prácou do zahraničia a ich odlúčenosť je na úkor celej rodiny a výchovy detí ! Teraz nás títo politici vyzývajú na opatrenia pre zvýšenie zamestnanosti,avšak nevedia sa vysporiadať s vysokou nezamestnanosťou vo viacerých krajinách západnej Európy ! Je to výzva pre výzvu , lebo problém spočíva v spoločenskom systéme vstupujúcom do súmraku .

Dovolím si uviesť tvrdenie, že západná Európa si s krajín bývalého východného bloku vytvorila kolónie,ako USA má Mexiko s J.Amerikou, Japonsko Indonéziu s okolitými štátmi, kde je lacná pracovná sila .

Občania na Slovensku z pohľadu poberania nízkych miezd sa môžu považovať v rámci Európskej únie za občanov druhej kategórie, ,napriek tomu, že produktivita  práce na Slovensku dosahuje  80% z priemeru   štátov západnej Európy ! Poznamenávam , že priemerná reálna mzda na Slovensku sa za 22 rokov nezvýšila a reálny starobný dôchodok v porovnaní s rokom 89 je nižší o 1,2% !!                                       /Reálna mzda znamená, koľko rovnakého tovaru si mohol občan kúpiť za svoj plat v roku 89 a 2 011/                  Sledujem dianie a veci verejné, ale doteraz som nepočul žiadneho politika a národohospodára v akom časovom horizonte, čiže dokedy sa majú vyrovnať mzdy ! Poznamenávam , že priemerná mzda  v Rakúsku je 4 násobná oproti Slovensku. Myslím si,že ak sme občanmi jednej Európskej únie, má sa postupne naprávať tento nerovnoprávny stav , nakoľko môže byť v dohľadnej budúcnosti jedným zo zdrojov napätia !  Pochybujem , že Eurofondy by to  nejakým výrazným spôsobom vyrovnávali a ich 25% čerpanie moje pochybnosti ešte potvrdzujú!                                                                                            Táto situácia je výsledkom práce predchádzajúcich vlád, ktorí v predklone a servilnosti prijali všetko, čo im naservírovali aktéri nového poriadku !                                                                                                   Časť čitateľov, ktorá sa ešte neprebudila z ilúzií načerpaných v roku 89, bude namietať,že sa zameriavam iba na materiálnu stránku. Ak by som mal však rozobrať ostatné sféry spoločenského života za uplynulých 22 rokov, nič moc ! Vysoký stav korupcie,úpadok morálky,nárast zločinnosti,znížená potravinová sebestačnosť,slabá vymožiteľnosť práva,stav zdravotníctva,stúpajúci trend samovrážd a pod , sú dostatočným vysvedčením práce politických garnitúr za uplynulých 22 rokov !

Uvádzané problémy majú vzostupnú tendenciu a bude na budúcej vláde, aby ich riešila už konečne v záujme občanov ktorí to potrebujú !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Každý chce ísť do neba, ale nikto nechce umrieť !

21.10.2018

Aforizmus prenesený do politiky, takmer každý chce zmenu k lepšiemu, ale málokto niečo pre to urobí ! Väčšina občanov si praje sociálne spravodlivú spoločnosť, ale časť tejto väčšiny je v prípade volieb ľahostajná k tomuto presvedčeniu. Volí inak,alebo nepríde k voľbám. Po viacerých voľbách sú ľudia sklamaní, že nedošlo k zlepšeniu kvality života podľa ich [...]

Pripravili Sredoerópsku jar a rozbitie Vyšehrádskej skupiny štátov V4 ?

25.03.2018

Terajší vývoj v Európe prebieha podľa scénara svetovej finančnej oligarchie, čiže globálneho prediktora . Strojcom tohto vývoja ide o získanie svetovlády / NWO /, kontrolu nad prírodnými zdrojmi a nárast bohatstva chamtivých ľudí. Bezohľadné narastanie majetkovej nerovnosti medzi jedntlivcami,národmi a štátmi nemôže prebiehať do nekonečna,čo história potvrdzuje. [...]

Vážme si svetový mier a úsilie pre jeho udržanie !

23.01.2018

Rinčanie zbraňami naberá na intenzite a lokálne vojny podnecované globálnym prediktorom a finančnou oligarchiou môžu prerásť do svetovej vojny a zániku civilizácie. Motiváciou podnecovateľov lokálnych vojen je zavedenie svetovlády-NWO,ovládnutie energetických a nerastných zdrojov a nárastu ich bohatstva. Od II svetovej bolo v lokálnych vojnách pozabíjaných [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 212571x
Priemerná čítanosť článkov: 3037x

Autor blogu

Kategórie